Λιβανός: Εντός των ημερών η έγκριση του υπ. Οικονομικών για την πατάτα - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Λιβανός: Εντός των ημερών η έγκριση του υπ. Οικονομικών για την πατάτα

Λιβανός: Εντός των ημερών η έγκριση του υπ. Οικονομικών για την πατάτα

Share This


 Ήδη εγκρίθηκε το αίτημα του ΥΠΑΑΤ από την ΕΕ

Εντός των ημερών αναμένεται η έγκριση του υπουργείου Οικονομικών για την πληρωμή ενίσχυσης για την ανοιξιάτικη και την φθινοπωρινή πατάτα, λόγω των συνεπειών της πανδημίας, τόνισε ο ΥΠΑΑΤ κ. Σπήλιος Λιβανός απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Σερρών της «Ελληνικής Λύσης» Κωνσταντίνου Μπούμπα.

Ο κ. Λιβανός θύμισε ότι ήδη η ΕΕ ενέκρινε το αίτημα της του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς η κυβέρνηση έχει απλώσει ένα δίχτυ προστασίας σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας. «Πρωτεύουσα σημασία», τόνισε ο κ. Λιβανός, «δόθηκε και συνεχίζεται να  δίνεται στην προστασία του πρωτογενούς τομέα, που δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία.

Ως προς την πατάτα, ήδη από τον προκάτοχο μου στην ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, είχε χορηγηθεί ενίσχυση προς την ανοιξιάτικη πατάτα €12.442.926 εκατομμύρια, εκ των οποίων €45.386,50 έλαβαν οι παραγωγοί του Νομού Σερρών».

Όπως εξήγησε ο κ. Λιβανός «επειδή η πανδημία συνεχίζεται, πιστοί στο πρόταγμά μας να μην μείνει ουδείς έλληνας παραγωγός απροστάτευτος απέναντι στις συνέπειές της, αποστείλαμε αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για χορήγηση ενίσχυσης στην ανοιξιάτικη και φθινοπωρινή πατάτα, το οποίο και εγκρίθηκε. Πλέον εκκρεμεί και η έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών, με το οποίο βρισκόμαστε σε διαρκή συνεργασία, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την χορήγηση της ενίσχυσης. Είμαι αισιόδοξος ότι εντός των επόμενων ημερών θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε και συγκεκριμένα νούμερα επ’ αυτού.

Αποδεικνύουμε στη πράξη λοιπόν ότι στεκόμαστε αρωγοί κάθε παραγωγού που βρίσκεται σε ανάγκη, ώστε όλοι μαζί να βγούμε πιο δυνατοί από αυτή τη πανδημία».

Ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ πρότεινε η πατάτα που δεν έχει δοθεί στην αγορά να διατεθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις και στις κοινωνικές δομές των μεγάλων δήμων. Ο κ. Λιβανός διαβεβαίωσε τον κ. Πάνα ότι θα διερευνήσει την δυνατότητα υλοποίησης της πρότασής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages