Οι αποκαλύψεις για το ζήτημα Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ συνεχίζονται- - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Οι αποκαλύψεις για το ζήτημα Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ συνεχίζονται-

Οι αποκαλύψεις για το ζήτημα Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ συνεχίζονται-

Share This

 


Εμβρόντητοι παρακολουθούμε τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας Ελευθερία(https://eleftheriaonline.gr/local/oikonomia/agrotika/item/239692-vathy-paraskinio-me-tin-pop-elia-kalamatas) αναφορικά με τον ρόλο προσώπου που είχε την ιδιότητα της νομικής εκπροσώπου της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών – Τυποποιητών – Εξαγωγέων  Επιτραπέζιων Ελιών, έχοντας παράλληλα τον ρόλο της νομικής συμβούλου του νυν Υφυπουργού́  Αγροτικής Ανάπτυξης.

Έχοντας δε διατελέσει σύμβουλος τόσο του πρώην Υπουργού  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όσο και πολιτικών προϊστάμενων του εν λόγω Υπουργείου από το 2010.

Ταυτόχρονα δε, αποτελεί́ εκπρόσωπος των Επιμελητηρίων Λακωνίας – Φθιώτιδας – Αιτωλοακαρνανίας κατά την εκδίκαση της προσφυγής του ΣΥΜΕΠΟΠ στο ΣτΕ όπου τα εν λόγω Επιμελητήρια υποστηρίζουν την διατήρηση της Υπουργικής Απόφασης Αποστόλου που απελευθέρωσε την χρήση της καταχωρισμένης ως ΠΟΠ ονομασίας Καλαμάτα και έχει μεγάλο βαθμό «συνεισφοράς» στην κατρακύλα των τιμών παραγωγού.

Με βάση τα ανωτέρω αναδεικνύεται μείζον πολιτικό ζήτημα αναφορικά με τον ρόλο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την θέση του αναφορικά με την καταχωρισμένη ως ΠΟΠ ονομασία Καλαμάτα.

Συνιστά πολιτικό εμπαιγμό η δήθεν έως τώρα ουδετερότητα εκ μέρους του ΥΠΑΑΤ την ώρα που αποκαλύπτονται παράλληλες διαδρομές.

Ως εκ τούτου καλούμε την κυβέρνηση να ενημερώσει τους χιλιάδες παράγωγους Ελιάς Καλαμών για τη θέση της αναφορικά́ με την Υ.Α Αποστόλου και την ελεύθερη διακίνηση «Kalamata olives» από τρίτες χώρες σε βάρος της Ελληνικής ελιάς Καλαμών.

Ειδικότερα ζητάμε να μας ενημερώσει δεόντως, εάν θα παραστεί στην επερχόμενη συνεδρίαση του ΣτΕ στις 13 Απριλίου για να υπερασπιστεί την Υπουργική Απόφαση Αποστόλου, μιας και οι επιλογές τη ς στα πρόσωπα των συμβούλων στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, αυτό καταδεικνύουν.

Είναι στο χέρι της η άμεση ανάκληση της απόφασης, με νεότερη Υπουργική απόφαση η οποία θα αποκαθιστά την νομιμότητα και την ομαλότητα και στην συνέχεια ας ληφθεί επιτέλους η πρωτοβουλία για εθνική στρατηγική με όραμα και στόχους για την Ελληνική Ελιά Καλαμών και την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ.

Μια στρατηγική με σεβασμό στη νομιμότητα, στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, στον μόχθο χιλιάδων παράγωγων και ευσυνείδητων επιχειρηματιών.

Με συνομιλητές τους παραγωγούς και εξαγωγείς που εντάσσονται στο σύστημα ελέγχου, επενδύουν στην ιχνηλασιμότητα και την ποιότητα, και σέβονται την ελληνική παράδοση.

Δυστυχώς ο ρόλος των ΠΕΜΕΤΕ – ΔΕΟΠΕΛ αποκαλύπτεται πως δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα και τους Έλληνες παραγωγούς

Καλούμε την ιστορική αυτή στιγμή σε συστράτευση όλους τους θεσμικούς φορείς πέρα και μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και τακτικές καθώς οι καταιγιστικές αποκαλύψεις πρέπει να μας ενώσουν μπροστά στον κοινό στόχο που είναι η κατοχύρωση της Ελληνικής Ελιάς Καλαμών αλλά και του Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ. Απαιτούμε λύση και φώς ειδάλλως μόνη οδός θα είναι οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ένωση Μεσσηνίας

Αγροτικός Συνεταιρισμός Στέρνας

Αγροτικός Συνεταιρισμός Νηλέας

Σύλλογος Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών προϊόντων ΠΟΠ (ΣΥΜΕΠΟΠ)”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages