ΜΕΓΑΛΟΣ εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Καλαμάτα - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

ΜΕΓΑΛΟΣ εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Καλαμάτα

ΜΕΓΑΛΟΣ εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Καλαμάτα

Share This

 Την 25 Μαρτίου 2021 οι Έλληνες εορτάζουν την 200η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 και τιμούν όσους αγωνίστηκαν για την Ελευθερία, ενώ επίσης τελείται η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Καλαμάτας, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί κατά της πανδημίας, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στους εορτασμούς η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ενώ εκπρόσωπος της Βουλής έχει οριστεί ο Βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης.

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Σε μήνυμά του για την 25η Μαρτίου 1821, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος αναφέρει:

«Η επέτειος των 200 χρόνων από την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα των Ελλήνων ανακαλεί στη συλλογική μνήμη την Απόφαση εκείνων για Ελευθερία και Ανεξαρτησία. Μα υπενθυμίζει την τιτάνια Προσπάθειά τους αλλά και το δικό μας Χρέος απέναντι στο ’21 και στον Ελληνισμό.

Η Καλαμάτα, πρωτοπόρος στον Αγώνα, τιμά το ’21, όχι μόνο με εκδηλώσεις, αλλά και με ουσιαστικές πράξεις που στοχεύουν το μέλλον:

Έχοντας γνώμονα τις Αξίες του ’21 για Ελευθερία, Ανεξαρτησία, Δικαιοσύνη και Δημοκρατία, ο Δήμος Καλαμάτας προοδεύει δημιουργώντας συνθήκες Ενότητας και Συνεργασίας.

Με ανοιχτούς ορίζοντες, έχοντας πάντα επίκεντρο τον άνθρωπο.

Ταυτόχρονα, σέβεται την Ιστορία, ενισχύει τον Πολιτισμό, διαφυλάττει και προστατεύει το Περιβάλλον.

Ως δήμαρχος Καλαμάτας είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για την πρωτοπορία της πόλης μας στο ’21. Είμαι υπερήφανος για τη δημοκρατική κληρονομιά που άφησε η Καλαμάτα το 1821 με την ίδρυση και λειτουργία της Μεσσηνιακής Γερουσίας.

Είμαι υπερήφανος για τις προόδους του σύγχρονου Δήμου μας!

Δύο αιώνες μετά το ’21, η Καλαμάτα εκπέμπει μήνυμα Ενότητας σε όλο τον Ελληνισμό, μήνυμα Αποφασιστικότητας να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον της Πατρίδας και των παιδιών μας.

Χρόνια Πολλά Έλληνες, Χρόνια Πολλά Ελλάδα!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages