Δήμος Οιχαλίας: Έχουν αποκατασταθεί η ζημιές στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δήμος Οιχαλίας: Έχουν αποκατασταθεί η ζημιές στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι

Δήμος Οιχαλίας: Έχουν αποκατασταθεί η ζημιές στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι

Share This

 


Έτοιμη η πρόταση που θα υποβληθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» για την ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του μνημείου με φωτισμό και αστικό εξοπλισμό συνολικού Προϋπολογισμού 150.000 €. 

Με αφορμή την προβολή video που έχει αναπαραχθεί από πολλά ΜΜΕ και αφορά την «εγκατάλειψη» του  μνημείου του “Γέρου του Μοριά” στο Ραμοβούνι, ο Δήμος Οιχαλίας σε ανακοίνωσή του επισημαίνει  ότι η λήψη του συγκεκριμένου video έχει πραγματοποιηθεί πριν 9 μήνες και δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα και την τωρινή κατάσταση του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τονίζεται ότι: «η δημοτική αρχή έχει προβεί σε αντικατάσταση των μαρμάρων του μνημείου που είναι τοποθετημένος ο αδριάντας του ήρωα της επανάστασης του 1821 αλλά και σε άλλες ενέργειες όπως καθαρισμός του αγάλματος και του προαύλιου χώρου κλπ.  Επίσης, για το λόγο ότι το μνημείο και ο περιβάλλοντας χώρος του, θα πρέπει να διατηρηθεί και τα επόμενα χρόνια και όχι μόνο τώρα που εορτάζονται τα 200 χρόνια από την επανάσταση, ο Δήμος έχει ήδη ωριμάσει τις σχετικές μελέτες και την ερχόμενη εβδομάδα υποβάλλει πρόταση στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021» που αφορά την μελέτη και το έργο ανάπλασης που εστιάζει στο Ραμοβούνι, τον τόπο γέννησης Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Πρόκειται για ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του μνημείου με φωτισμό και αστικό εξοπλισμό συνολικού Προϋπολογισμού 150.000 €.  Ήδη για την υλοποίηση του ανωτέρου έργου η Επιτροπή Ελλάδα 2021 έχει δώσει την έγκρισή της για την υποβολή της πρότασης μας.»

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση:

Σας γνωστοποιούμε ότι το βίντεο που έχει αρχικά αναρτηθεί στον ακόλουθο σύνδεσμο Ραμοβούνι Μεσσηνίας. Ο “λαβωμένος” ανδριάντας του Θέοδωρου Κολοκοτρώνη στον τόπο της γέννησης του. – YouTube, (https://www.youtube.com/watch?v=2k9ynn8f8hY) και έχει αναπαραχθεί από πολλά site, σας ενημερώνουμε ότι η λήψη του έχει πραγματοποιηθεί περίπου εννέα μήνες πίσω (2ο τριμήνου του 2020) και δεν αντικατροπτίζει την πραγματικότητα και την τωρινή κατάσταση του μνημείου του “Γέρου του Μοριά”.

Αυτή η Δημοτική Αρχή, έχει προβει σε αντικατάσταση των μαρμάρων του μνημείου που είναι τοποθετημένος ο αδριάντας του ήρωα της επανάστασης του 1821 αλλά και σε άλλες ενέργειες όπως καθαρισμός του αγάλματος και του προαύλιου χώρου κλπ.  Να σημειωθεί ότι από την κατασκευή του αδριάντα και μετά κανένας άλλος φορέας και δημόσια αρχή δεν είχαν ασχοληθεί με το χώρο αυτό.

Επίσης, για το λόγο ότι το μνημείο και ο περιβάλλοντας χώρος του, θα πρέπει να διατηρηθεί και τα επόμενα χρόνια και όχι μόνο τώρα που εορτάζονται τα 200 χρόνια από την επανάσταση, ο Δήμος έχει ήδη ωριμάσει τις σχετικές μελέτες και την ερχόμενη εβδομάδα υποβάλλει πρόταση στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021» που αφορά την μελέτη και το έργο ανάπλασης που εστιάζει στο Ραμοβούνι, τον τόπο γέννησης Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Πρόκειται για ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του μνημείου με φωτισμό και αστικό εξοπλισμό συνολικού Προϋπολογισμού 150.000 €.  Ήδη για την υλοποίηση του ανωτέρου έργου η Επιτροπή Ελλάδα 2021 έχει δώσει την έγκρισή της για την υποβολή της πρότασης μας.

Εδώ και καιρό, το μνημείο και ο αδριάντας στο Ραμοβούνι, είναι όπως αρμόζει στον μεγαλύτερο ήρωα της Επανάστασης του 1821.

Η ημέρα εορτασμού της επετείου γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη που θα λάβει χώρα την 4 Απριλίου 2021 θα γίνει όπως αρμόζει.

Όπως καταλαβαίνεται το συγκεκριμένο βίντεο και ρεπορτάζ αδικεί τις προσπάθειες αυτής της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Οιχαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages