Ανοίγουν κομμωτήρια, αρχαιολογικοί χώροι, πάρκα -Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ανοίγουν κομμωτήρια, αρχαιολογικοί χώροι, πάρκα -Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις

Ανοίγουν κομμωτήρια, αρχαιολογικοί χώροι, πάρκα -Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις

Share This

 


Ένα μικρό βήμα προς την άρση του lockdown γίνεται αύριο, Δευτέρα 22 Μαρτίου, καθώς ανοίγουν κομμωτήρια, κέντρα περιποίησης άκρων, αρχαιολογικοί χώροι, πάρκα και παιδικές χαρές.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο οι εργασίες ήταν πυρετώδεις στα κομμωτήρια και στα κέντρα περιποίησης νυχιών, που θα υποδεχθούν και πάλι πελάτες ύστερα από αρκετό καιρό, ειδικά στις «κόκκινες» περιοχές όπως η Αττική. Το άνοιγμα των εν λόγω καταστημάτων συνοδεύεται από αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες, την ώρα που η εξάπλωση του κορονοϊού παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Όσοι θέλουν να μεταβούν σε κάποιο κομμωτήριο ή κέντρο μανικιούρ-πεντικιούρ έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν και δήμο -σε αντίθεση με ό,τι ισχύει για τα πάρκα-, αρκεί να αποστείλουν SMS στο 13033 με κωδικό 6. «Από Δευτέρα 22/3 στις περιοχές επιδημιολογικού επιπέδου “πολύ αυξημένου κινδύνου”, επαναλειτουργούν οι υπηρεσίες των κομμωτηρίων & περιποίησης άκρων. Επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού, με βεβαίωση τύπου Β ή αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6», αναφερόταν σε ανάρτηση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στα social media χθες, Σάββατο 20 Μαρτίου.

Πριν από τη μετάβαση σε κομμωτήριο ή κέντρο περιποίησης νυχιών, ο πελάτης πρέπει να έχει κλείσει ραντεβού. Το κατάστημα του στέλνει SMS ή email όπου φαίνεται η ημέρα και η ώρα του ραντεβού, και έτσι ο πελάτης σε τυχόν έλεγχο πρέπει να επιδεικνύει το αποδεικτικό του ραντεβού που έχει κλείσει.

Ανοίγουν αρχαιολογικοί χώροι, πάρκα, παιδικές χαρές

Εκτός από τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης άκρων, τη Δευτέρα ανοίγουν ξανά οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι, όπως η Ακρόπολη, η Αρχαία Αγορά, το Ολυμπίειο, ο Κεραμεικός, η Βιβλιοθήκη του Αδριανού, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, η Αρχαία Ελευσίνα, η Ολυμπία, η Μεσσήνη, οι Αιγές, η Πέλλα, η Ελεύθερνα, η Αμφίπολη, η Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης, το Ασκληπιείο Επιδαύρου, τα Άβδηρα, η Νικόπολη, η Αρχαία Νεμέα. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, η επαναλειτουργία των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων επιτρέπεται σε έως 3 άτομα με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6 και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

Επίσης, επισκέψιμα καθίστανται από το πρωί της Δευτέρας και τα δημόσια πάρκα, αλλά και οι παιδικές χαρές, επίσης με επίσκεψη έως τρία άτομα, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες. Και για την επίσκεψη σε πάρκα και παιδικές χαρές θα πρέπει να χρησιμοποιείται ο κωδικός «6» και η μετακίνηση να γίνεται είτε πεζή είτε με το ποδήλατο.

Lockdown: Τι ανοίγει από αύριο

Συνοπτικά, από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου:

Επαναλειτουργούν τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης άκρων.
Επαναλειτουργούν υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι έως 3 άτομα με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6 και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.
Ανοίγουν τα δημόσια πάρκα, με επίσκεψη έως τριών ατόμων, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες, και πάλι με χρήση του κωδικού 6 και μετακίνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο.
Υπενθυμίζεται ότι από το περασμένο Σάββατο 20 Μαρτίου η απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα είναι από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επομένης, ενώ σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες, μπορεί να τελεστεί λειτουργία με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου (26 Μαρτίου). Τέλος, επιτρέπεται, πλέον, η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με χρήση του κωδικού 6.

Πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages