Τριετής χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Τριετής χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Τριετής χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Share This

 


Με τη σύμφωνη γνώμη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη απεστάλη, ώστε να προχωρήσει η σχετική διαδικασία των απαιτούμενων εγκρίσεων, η Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης με αντικείμενο τη στήριξη του Διεθνούς Κέντρου Χορού Καλαμάτας. Υπενθυμίζεται ότι συμβαλλόμενα μέρη της Προγραμματικής Σύμβασης είναι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας και η Κ.Ε. «Φάρις».

Η Προγραμματική Σύμβαση προβλέπει τη στήριξη του Φεστιβάλ για τα επόμενα τρία (3) έτη. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 1.890.000€, εκ των οποίων 1.200.000€ (400.000€/έτος) μέσω χρηματοδότησης από το Υπουργείο Πολιτισμού, 240.000€ (80.000€/έτος) από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το υπόλοιπο ποσό από το Δήμο Καλαμάτας.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την εξέλιξη του θέματος, τονίζοντας την ουσιαστική βοήθεια που παρέχει το Υπουργείο Πολιτισμού και η Υπουργός Λίνα Μενδώνη, εξασφαλίζοντας σταθερή χρηματοδότηση για τα επόμενα χρόνια και δίνοντας την δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης ενός σπουδαίου θεσμού, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Ευχαριστίες για τη συνεργασία που υπάρχει εκφράζει ο Δήμαρχος και προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages