Σε εξέλιξη έργα οδικής ασφάλειας στην 82η εθνική οδό Ασπρόχωμα – Μεσσήνη – Πύλος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σε εξέλιξη έργα οδικής ασφάλειας στην 82η εθνική οδό Ασπρόχωμα – Μεσσήνη – Πύλος

Σε εξέλιξη έργα οδικής ασφάλειας στην 82η εθνική οδό Ασπρόχωμα – Μεσσήνη – Πύλος

Share This

 


Συνεχίζονται οι εργασίες βελτίωσης στην 82η εθνική οδό Ασπρόχωμα – Μεσσήνη – Πύλος, στην οποία βρίσκονται σε εξέλιξη δύο εργολαβίες την παρούσα χρονική περίοδο.

Ειδικότερα ξεκίνησε το έργο: «Βελτίωση γεωμετρικών χαρακτηριστικών της 82ης Εθν. Οδού (τμήμα Ριζόμυλος-Πύλος)», προϋπολογισμού 450.000 €, το οποίο περιλαμβάνει εργασίες αύξησης του πλάτους καταστρώματος της οδού σε επικίνδυνες στροφές, με παράλληλη βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του δρόμου στα σημεία παρέμβασης. Το έργο θα υλοποιηθεί κυρίως στο τμήμα Καζάρμα – Πύλος, η πρώτη παρέμβαση γίνεται σε στροφή αμέσως μετά την Καζάρμα, ενώ προβλέπονται ανάλογες εργασίες σε επικίνδυνες στροφές μετά το Χανδρινού.

Στον ίδιο οδικό άξονα βρίσκεται σε εξέλιξη και το έργο: «Βελτίωση-Συντήρηση 82ης Εθνικής Οδού Τμήμα Ασπρόχωμα-Μεσσήνη-Ριζόμυλος-Πύλος», προϋπολογισμού 2.000.000 €, το οποίο περιλαμβάνει κυρίως ασφαλτικές παρεμβάσεις. Το έργο ολοκλήρωσε τμήμα, μήκους 2,6 χλμ. έως τη διασταύρωση της Γιάλοβας, ενώ ο προγραμματισμός προβλέπει την ασφαλτόστρωση κατά τμήματα και για συνολικό μήκος 2,5 χλμ., από Χανδρινού έως διασταύρωση Στενωσιάς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε την 82η εθνική οδό και επόπτευσε την εξέλιξη των έργων, τονίζοντας : «και τα δύο πολύ σημαντικά αυτά έργα έχουν σαν πρωταρχικό στόχο την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην 82η εθνική οδό, ένα δρόμο με υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο, ιδιαίτερα την τουριστική περίοδο», και συμπλήρωσε : «τα έργα χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας και ιδιαίτερα για το έργο βελτίωσης των επικίνδυνων στροφών, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τους παρόδιους ιδιοκτήτες, οι οποίοι διευκόλυναν την υλοποίηση των παρεμβάσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages