Η σταφίδα έφερε μνήμες: Επιτυχημένη εκδήλωση στην Κορώνη για τη «Μνήμη και Καρπό» της Μεσσηνιακής γης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η σταφίδα έφερε μνήμες: Επιτυχημένη εκδήλωση στην Κορώνη για τη «Μνήμη και Καρπό» της Μεσσηνιακής γης

Η σταφίδα έφερε μνήμες: Επιτυχημένη εκδήλωση στην Κορώνη για τη «Μνήμη και Καρπό» της Μεσσηνιακής γης

Share This

 


Η πλούσια ιστορία και η διατροφική αξία της μαύρης σταφίδας αναδείχθηκαν στην Κορώνη, στο πλαίσιο του διατοπικού σχεδίου συνεργασίας «Πριμαρόλια – στους δρόμους της μαύρης σταφίδας».

Με σημαντική συμμετοχή κοινού και φορέων, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 17 Ιουλίου 2025, στην Κορώνη η εκδήλωση με θέμα: «Μνήμη και καρπός – η σταφίδα στην Μεσσηνιακή ιστορία», αναδεικνύοντας τον ιστορικό, διατροφικό και πολιτισμικό ρόλο της μαύρης σταφίδας για την περιοχή.

Η διοργάνωση εντάσσεται στο τοπικό πρόγραμμα Leader που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας ΑΕ ΟΤΑ και είχε ως στόχο να αναδείξει τις δυνατότητες αναβίωσης της καλλιέργειας, αλλά και την πολιτιστική της παρακαταθήκη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν εισηγήσεις από τον ιστορικό και συγγραφέα Στέφανο Καβαλιεράκη, τη διαιτολόγο – διατροφολόγο Ασπασία Τσόκα και την κα Νανά Δαρειώτη, δημοσιογράφο γαστρονομίας και Διευθύντρια του περιοδικού Cantina του «Πρώτου Θέματος» (μέσω γραπτής παρέμβασης). Τον συντονισμό είχε ο Γιάννης Καρβέλας, σύμβουλος επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πελοποννήσου Θάνος Μιχελόγγονας, ο Αντιδήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Μαργιάννης, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Τάσος Σαρδέλης και ο Διευθύνων Σύμβουλος Γιάννης Αδρακτάς.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γευστική δοκιμή συνταγών με σταφίδα από τη chef Γεωργία Κουτσούκου, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους ένα γευστικό ταξίδι εμπνευσμένο από την παράδοση της Μεσσηνίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages