Σε εξέλιξη το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου της Δημοτικής Φιλαρμονικής - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Σε εξέλιξη το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου της Δημοτικής Φιλαρμονικής

Σε εξέλιξη το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου της Δημοτικής Φιλαρμονικής

Share This

 


Σε εξέλιξη είναι το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου της Δημοτικής Φιλαρμονικής. Πρόκειται για μία παρέμβαση, με προϋπολογισμό μελέτης 390.000€, που υλοποιεί η εταιρεία «Κ/ΞΙΑ ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ – ΑΦΟΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΙ Ο.Ε.» και χρηματοδοτείται από τον άξονα «Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον» του Ε.Π. «Πελοπόννησος».

Για την πορεία υλοποίησης του έργου, που βρίσκεται περίπου στο 80% του φυσικού αντικειμένου του, ενημερώθηκε σήμερα, Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι το κτήριο της Δημοτικής Φιλαρμονικής βρίσκεται εντός των ορίων του Ιστορικού Κέντρου της πόλης, το οποίο είναι μία από τις δύο υποπεριοχές εστίασης της εγκεκριμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Δήμου Καλαμάτας.

Όσον αφορά τις εργασίες που εξελίσσονται αυτές αφορούν την εσωτερική θερμομόνωση της τοιχοποιΐας στη βορειοανατολική, βορειοδυτική και νοτιοδυτική πλευρά του κτηρίου, τη θερμομόνωση του δώματος, την αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων του κτηρίου, την αντικατάσταση του υπάρχοντος λέβητα με νέας τεχνολογίας λέβητα πετρελαίου με συμπύκνωση καυσαερίων, την αντικατάσταση των υπαρχουσών κλιματιστικών μονάδων από νέες μονάδες inverter καθώς και την αντικατάσταση του συνόλου των φωτιστικών από νέα, τεχνολογίας LED.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages