Πάρκα τσέπης, συντήρηση υποδομών και έργα καθημερινότητας στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πάρκα τσέπης, συντήρηση υποδομών και έργα καθημερινότητας στην Καλαμάτα

Πάρκα τσέπης, συντήρηση υποδομών και έργα καθημερινότητας στην Καλαμάτα

Share This

 


Παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα σε γειτονιές της Καλαμάτας εξελίσσονται από τα συνεργεία του Τμήματος Αυτεπιστασίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο, τις τελευταίες ημέρες οι εργασίες  που εξελίχθηκαν περιλαμβάνουν παρεμβάσεις σε τμήματα οδών (διευθέτηση επιφανειακών όμβριων υδάτων), βελτιώσεις οδοστρώματος, συντηρήσεις και κατασκευή πεζοδρομίων, αποκαταστάσεις φθορών, αντικατάσταση και ενίσχυση του αστικού εξοπλισμού κ.ά.

Επίσης ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση 42 στύλων φωτισμού στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης. Η εν λόγω παρέμβαση κρίθηκε αναγκαία από την Υπηρεσία, καθώς ήταν η πρώτη μεγάλη από την τοποθέτησή τους στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

203891826 2974112786164337 110292298654683462 n

ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Σύμφωνα με οδηγίες του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της κατασκευής του δικτύου Πάρκων Τσέπης στην πόλη της Καλαμάτας. Σε σύσκεψη, υπό τον Δήμαρχο, με τη συμμετοχή του Αρχιτέκτονα Παναγιώτη Νασόπουλου και του ειδ. συνεργάτη – πολιτικού μηχανικού Βασίλη Κουτραφούρη, μετά την ολοκλήρωση των πρώτων τεσσάρων Πάρκων Τσέπης (Νέδοντος, Ασκληπιού, Βύρωνος, Ράχη) ακολουθούν τρία ακόμη στην περιοχή των Γιαννιτσανίκων (Λακωνικής & Αύρας), της Αγ. Τριάδας και του Αγ. Δημητρίου Κοκορόγιαννη.

Παράλληλα δόθηκαν κατευθύνσεις για τη βελτίωση και αναβάθμιση των υφιστάμενων πλατειών σε γειτονιές της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages