Συνάντηση Λαμπρόπουλου με τον Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη μετεγκατάσταση των Ρομά της Αγ. Τριάδος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συνάντηση Λαμπρόπουλου με τον Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης  για τη μετεγκατάσταση των Ρομά της Αγ. Τριάδος

Συνάντηση Λαμπρόπουλου με τον Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη μετεγκατάσταση των Ρομά της Αγ. Τριάδος

Share This

 


Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γεώργιο Σταμάτη είχε σήμερα, 15 Ιουνίου 2021, ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος σχετικά με τα προβλήματα, που έχουν προκύψει, από την παράνομη εγκατάσταση Ρομά στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας και σε κάποια άλλα σημεία του Νομού μας.

Ο κ. Λαμπρόπουλος σε γραπτή του δήλωση μετά την συνάντηση που είχε αναφέρει:

«Συζητήσαμε, σχετικά με τα προβλήματα, που έχουν προκύψει, από την παράνομη εγκατάσταση Ρομά στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας και σε κάποια άλλα σημεία του Νομού μας.

Εξετάσαμε τον τρόπο μετεγκατάστασής τους και την υποχρέωση για εξεύρεση νέων χώρων, προκειμένου να κατασκευαστούν με χρηματοδότηση του Κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα απαραίτητα για την παραμονή τους καταλύματα.

Τα παραπάνω, φυσικά, προϋποθέτουν διάλογο και στενή συνεργασία των αρμοδίων κρατικών φορέων με τον Δήμο και την Περιφέρεια.

Στη συνέχεια, αναφερθήκαμε στην αναγκαιότητα λήψης μέτρων για κοινωνική ένταξη των Ρομά, τη συμμετοχή τους στην παραγωγική διαδικασία και την εκπαίδευση.

Ευχαρίστησα τον κ. Σταμάτη για την οργάνωση και τον σχεδιασμό του, προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις, που θα ωφελήσουν γενικότερα την κοινωνία μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages