Σύσκεψη για τα νεκρά ζώα στους δρόμους της Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σύσκεψη για τα νεκρά ζώα στους δρόμους της Μεσσηνίας

Σύσκεψη για τα νεκρά ζώα στους δρόμους της Μεσσηνίας

Share This

 


23 Ιουλίου ανοίγουν οι προσφορές για το έργο βελτίωσης του τμήματος της 17ης ΕΟ από Φιλιατρά έως Χριστιανούπολη.

Συνάντηση  με τον πρόεδρο της Κοινότητας Χριστιανουπόλεως είχε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας  Στάθης Αναστασόπουλος, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων και συζήτησαν θέματα που απασχολούν την Κοινότητα. Συζητήθηκε

Το έργο που δημοπρατεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και αφορά τη βελτίωση του τμήματος της 17ης επαρχιακής οδού από Φιλιατρά έως Χριστιανούπολη, το οποίο έχει προϋπολογισμό 280.000 € και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας. Το έργο αυτό, για το οποίο ανοίγουν οι προσφορές στις 23 Ιουλίου, περιλαμβάνει βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού, αξιοποιώντας υφιστάμενη απαλλοτρίωση, ενώ προβλέπονται ασφαλτοστρώσεις, εργασίες κατασκευής επενδεδυμένης τάφρου, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, σήμανση και διαγράμμιση.

Συζητήθηκε επίσης και το έργο  ανάπλασης προαύλιου χώρου στον Ιερό Ναό Αγ. Σωτήρος Χριστιάνων, το οποίο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα πυροπλήκτων της Περιφέρειας με προϋπολογισμό 625.000 €.

Το έργο αφορά την αποκατάσταση του νεότερου ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ώστε να αναδειχθεί στο σύνολό του ένα από τα σπουδαιότερα βυζαντινά μνημεία της Πελοποννήσου, που γνωρίζει αυξημένη προσέλευση επισκεπτών. Το έργο αφορά δράσεις ανάδειξης, προστασίας και συντήρησης μνημείων, καθώς και παρεμβάσεις μέτρων προστασίας σε διατηρητέα κτίρια. Η μελέτη του συντάχθηκε κατόπιν συνεργασίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Τριφυλίας, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κτιρίου, το οποίο παρουσιάζει σοβαρά στατικά θέματα καθώς έχει καταρρεύσει τμήμα της κεραμοσκεπούς στέγης, ενώ διαπιστώνονται και ρηγματώσεις στην τοιχοποιία του.

Οι μελέτες του έργου έχουν εγκριθεί από το Υπ. Πολιτισμού, ενώ έχει δρομολογηθεί και η προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης, μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Περιφέρειας, ώστε να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου.

 

Σύσκεψη για την διαχείριση νεκρών ζώων 

Το πρόγραμμα διαχείρισης νεκρών ζώων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα 24 Ιουλίου, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλου και στην οποία συμμετείχαν ο Δ/ντης ΔΑΟΚ Μεσσηνίας κ. Κυριάκος Σκούλικας και η προϊσταμένη Τμήματος Κτηνιατρικής κ. Μαρία Κωταντούλα.

To συγκεκριμένο πρόγραμμα της Περιφέρειας, όπως ενημέρωσε η προϊσταμένη Κτηνιατρικής υπηρεσίας, έχει ξεκινήσει από το Φεβρουάριο του 2020, έχει τριετή διάρκεια και δημιουργήθηκε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που έχουν ανατεθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις Περιφέρειες, με κύριο στόχο του την περισυλλογή των πτωμάτων από τον υφιστάμενο πληθυσμό αιγοπροβάτων και βοοειδών.

Επιπλέον το πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων περιλαμβάνει και λοιπά νεκρά ζώα, τα οποία αφορούν παραγωγικά ζώα ή ζώα άγριας πανίδας που βρίσκονται σε δημόσιες εκτάσεις ή σε οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας. Σε κάθε περίπτωση το εν λόγω πρόγραμμα δεν αφορά αδέσποτα ζώα που βρίσκονται στον αστικό ιστό  ή σε δημοτικές εκτάσεις, όπου η αρμοδιότητα περισυλλογής ανήκει στους οικείους Δήμους. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις ζώων, εντός του αστικού ιστού, στα οποία υπάρχει βάσιμη υποψία ότι ο θάνατός τους οφείλεται σε μολυσματικά αίτια και προβλέπεται η Κτηνιατρική υπηρεσία να έχει την αρμοδιότητα περισυλλογής τους. Τέλος, το εν λόγω πρόγραμμα δεν αφορά ζώα που φιλοξενούνται σε ιδιωτικά ή δημοτικά καταφύγια ούτε νεκρά υδρόβια άγρια ζώα.

Ο αντιπεριφερειάρχης ζήτησε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση του κοινού ώστε το πρόγραμμα να εξελίσσεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ισχύουν και τους όρους της σχετικής σύμβασης με το φορέα υλοποίησης.

Περαιτέρω για την ορθή λειτουργία του προγράμματος όσον αφορά τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, οφείλουν οι ιδιοκτήτες τους να απευθύνονται στο φορέα υλοποίησης στο τηλέφωνο 2108960100, το οποίο λειτουργεί σε 24ωρη βάση, ενώ όσον αφορά τις λοιπές περιπτώσεις νεκρών ζώων σε δημόσιες εκτάσεις ή οδικό δίκτυο θα πρέπει να ειδοποιείται η Κτηνιατρική υπηρεσία στα τηλέφωνα 2721366402 και 2721366404 κατά τις εργάσιμες ώρες.

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε, ότι οφείλουμε όλοι να αποτρέψουμε το φαινόμενο ύπαρξης νεκρών ζώων στο οδικό μας δίκτυο, κάνοντας παράλληλα έκκληση να ειδοποιούνται άμεσα οι αρμόδιοι φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages