Προτάσεις Μανώλη Μάκαρη στην Οικονομική Επιτροπή Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Προτάσεις Μανώλη Μάκαρη στην Οικονομική Επιτροπή Καλαμάτας

Προτάσεις Μανώλη Μάκαρη στην Οικονομική Επιτροπή Καλαμάτας

Share This


 Σε παρέμβαση του, στις 24 Ιουνίου 2021 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες», Μανώλης Μάκαρης, στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, του Δήμου Καλαμάτας έθεσε τα ακόλουθα ζητήματα:

1.Υποστήριξη τοπικών καλλιτεχνών στο πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου Καλαμάτας

Ο κ. Μάκαρης τόνισε ότι: “To παρατεταμένο lockdown επέφερε σημαντική απώλεια εισοδήματος στους τοπικούς καλλιτέχνες και τα τοπικά μουσικά συγκροτήματα. Ο Δήμος Καλαμάτας θα πρέπει να τους υποστηρίξει  αναθέτοντάς τους μουσικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του πολιτιστικού καλοκαιριού. Οι εκδηλώσεις αυτές  θα πρέπει να προγραμματιστούν σε όλο τον  Δήμο (όχι μόνο στο κέντρο και την παραλία αλλά και στις συνοικίες και τα χωριά του Δήμου)”.

2.Δημιουργία διαδραστικού  ηλεκτρονικού χάρτη με τους απινιδωτές που έχουν στο Δήμο Καλαμάτας

Τη δημιουργία διαδραστικού  ηλεκτρονικού χάρτη με τους απινιδωτές που υπάρχουν στο Δήμο Καλαμάτας ζήτησε ο κ. Μάκαρης επισημαίνοντας ότι:

“Ήδη από το 2015 είχαμε θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα ως μια σημαντική προτεραιότητα για τον Δήμο Καλαμάτας. Τότε βέβαια είχαμε αντιμετωπίσει την δυσπιστία της δημοτικής αρχής για την συγκεκριμένη αναγκαιότητα . Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρατηρούμε ότι έχουν τοποθετηθεί αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές σε αρκετά δημοτικά κτίρια και σε αθλητικές εγκαταστάσεις με δαπάνες από χορηγούς αλλά και από τον Δήμο Καλαμάτας.

Η πρότασή μας είναι να δημιουργηθεί ένας διαδραστικός χάρτης στην ιστοσελίδα του Δήμου  με την ακριβή θέση όλων των εγκατεστημένων αυτόματων απινιδωτών στην Καλαμάτα . Παράλληλα θα πρέπει να εξασφαλιστεί η κατάλληλη σηματοδότηση έτσι ώστε να υπάρχει άμεση πρόσβαση των πολιτών σε αυτούς  σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής. Παράλληλα θα πρέπει να αναληφθεί πρωτοβουλία από τον Δήμο σε συνεργασία με την ομάδα καρδιοπνευμονικής ανάνηψης του Νοσοκομείου Καλαμάτας για την διοργάνωση σεμιναρίων  καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages