Υπεγράφη η σύμβαση για την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος στην Κορώνη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος στην Κορώνη

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος στην Κορώνη

Share This

 


Υπεγράφη σήμερα στην Κορώνη η σύμβαση για την ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος Κορώνης, προϋπολογισμού 6.000.000,00 ευρώ.

Το σχολικό συγκρότημα θα αναγερθεί στην είσοδο της Κορώνης και σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Οραματιστής του έργου υπήρξε ο πρώην Δήμαρχος Κορώνης Θεόδωρος Σαλαντής, ενώ συνεχιστής του ήταν ο τέως Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης, με τον σημερινό Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, να υλοποιεί το όραμα της τοπικής κοινωνίας.

Τη σύμβαση συνυπέγραψαν ο Δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «Στάθης Κοκκίνης, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 2020 Α.Ε.» Γεώργιος Καπερώνης.

Ο Δήμαρχος ευχαριστώντας τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, για τη συμβολή τους στην προετοιμασία του έργου, δήλωσε: «Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, σημαντικοί συμπαραστάτες υπήρξαν οι πρώην Δήμαρχοι Σαλαντής και Καφαντάρης, καθώς και το Μανιατάκειον Ίδρυμα. Μέσα από αυτή την πορεία η νοτιοανατολική Μεσσηνία αποκτά ένα σύγχρονο διδακτήριο, το οποίο θα συμβάλει στην ανάπτυξη ενός τόπου με μεγάλες προοπτικές».

Με τη σειρά του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος τόνισε τη σημαντικότητα της ημέρας, αναφέροντας την αγαστή συνεργασία τοπικής εκκλησίας και Δήμου στα θέματα της παιδείας. «Οι επενδύσεις αποτελούν αναγκαίο συστατικό της ανάπτυξης και της ευημερίας σε έναν τόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, Μηχανικός Γιώργος Καπερώνης δήλωσε: «Αντιλαμβανόμενοι τη σπουδαιότητα του νέου εκπαιδευτηρίου της Κορώνης, για την περιοχή και τις εκπαιδευτικές λειτουργίες της, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί το σύνολο του επιστημονικού και τεχνικού μας δυναμικού, προκειμένου να πετύχουμε το κατά δυνατόν άριστο αποτέλεσμα».

Παρέστησαν Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κορώνης, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΠΑΝ και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages