Υπεγράφη η απόφαση για χρηματοδότηση της νέας δεξαμενής υδροδότησης στον Αγ. Ιωάννη Καρβούνη - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Υπεγράφη η απόφαση για χρηματοδότηση της νέας δεξαμενής υδροδότησης στον Αγ. Ιωάννη Καρβούνη

Υπεγράφη η απόφαση για χρηματοδότηση της νέας δεξαμενής υδροδότησης στον Αγ. Ιωάννη Καρβούνη

Share This

 


Θετικές είναι οι εξελίξεις για ένα ακόμα σπουδαίο έργο που διεκδίκησε η Δημοτική Αρχή μέσω της ΔΕΥΑΚ και το οποίο έλαβε απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση. Πρόκειται για το έργο κατασκευής νέας δεξαμενής υδροδότησης 8.300 m3 στη περιοχή Αγίου Ιωάννη Καρβούνη, η οποία θα συνδέεται με το εμβληματικό έργο της κατασκευής του κεντρικού αγωγού ύδρευσης Φ800, από την Κοινότητα Πηδήματος στην Καλαμάτα.

Το έργο υπό τον τίτλο «Αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης ΔΕΥΑ Καλαμάτας», εντάχθηκε με απόφαση του Αν. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, προς χρηματοδότηση στον Άξονα «Περιβάλλον» του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» με προϋπολογισμό 5.250.000 € και φορέα υλοποίησης τη ΔΕΥΑΚ.

Το φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει την κατασκευή μιας νέας δεξαμενής υδροδότησης, όγκου 8.300m3, της χαμηλής ζώνης της πόλης της Καλαμάτας, ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια υδροδότησης της για ικανοποιητικό χρονικό διάστημα σε περίπτωση ανεπάρκειας υδροδότησής από το κεντρικό αντλιοστάσιο στην περιοχή της τοπικής κοινότητας Πηδήματος.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θ. Βασιλόπουλος ανέφερε:

«Είναι μία εξέλιξη που μας ικανοποιεί καθώς το έργο της νέας δεξαμενής αποτελούσε βασική μας προτεραιότητα και διεκδίκηση. Το έχω πει και θα το επαναλάβω ότι το συγκεκριμένο έργο είναι παραπάνω από κρίσιμο καθώς συνδέεται άμεσα με την κατασκευή του νέου αγωγού μεταφοράς νερού Φ800. Γνωρίζουμε ότι τέτοιου είδους έργα δεν είναι έργα δημοφιλή στους πολίτες, όμως είναι εξόχως σημαντικά καθώς αφορούν τις υποδομές του Δήμου μας και κατ’ επέκταση εξυπηρετούν στην ουσία την ανάπτυξη του τόπου μας. Ο σχεδιασμός μας προχωράει, προτάσεις μας αξιολογούνται θετικά και διεκδικήσεις μας ικανοποιούνται. Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά υπηρετώντας την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages