Ξεκινούν οι διαδικασίες για τη σύνταξη του Κλιματικού Συμβολαίου του Δήμου Καλαμάτας - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Ξεκινούν οι διαδικασίες για τη σύνταξη του Κλιματικού Συμβολαίου του Δήμου Καλαμάτας

Ξεκινούν οι διαδικασίες για τη σύνταξη του Κλιματικού Συμβολαίου του Δήμου Καλαμάτας

Share This

 


Ο Δήμος Καλαμάτας εισέρχεται στην Β’ Φάση της Ευρωπαϊκής Αποστολής των «100 Έξυπνων και Κλιματικά Ουδέτερων Πόλεων της Ευρώπης μέχρι το 2030», μέσω της οποίας θα συνταχθεί ο στρατηγικός σχεδιασμός προκειμένου ο Δήμος να υπογράψει έως τα τέλη του 2023 το Κλιματικό Συμβόλαιο με την Ε.Ε..

Ο Δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, σήμερα Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, ενημέρωσε τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου για τον οδικό χάρτη που ο Δήμος θα ακολουθήσει στα επόμενα βήματά του, υπογραμμίζοντας ότι η βάση του στρατηγικού σχεδιασμού είναι η πρόταση που κατατέθηκε και αξιολογήθηκε θετικά από την Ε.Ε. κατά το πρώτο στάδιο της διαδικασίας. Επίσης, υπογράμμισε ότι θα αξιοποιηθεί το σύνολο των ανθρώπων που κατά τη φάση διεκδίκησης συμμετείχαν σε Άξονες και Θεματικές Ενότητες, είτε ως επικεφαλής ομάδων, είτε ως μέλη, καθώς και όσοι επιθυμούν να μπουν σήμερα στις ομάδες εργασίας που θα δημιουργηθούν. Ακόμα, υπήρξε ενημέρωση από τον Δήμαρχο για συναντήσεις εργασίας που έχουν προγραμματιστεί εντός Σεπτεμβρίου.

Η Β’ Φάση θα προχωρήσει με την ομάδα Συντονισμού, με εξωτερικούς συνεργάτες, τα πανεπιστήμια και τα ιδρύματα με τα οποία έχει αναπτυχθεί συνεργασία, την Ομάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού και την Ομάδα Παρακολούθησης Προγραμμάτων και Προτάσεων.

Παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες για την ενεργοποίηση του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας με δ.τ. «Αειφόρος Πόλη», η σύσταση του οποίου συνδέεται με την επιλογή της Καλαμάτας στην ευρωπαϊκή Αποστολή των «100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030».

Το μεσημέρι, για επιμέρους θέματα ως προς τον σχεδιασμό, ακολούθησε στο γραφείο Δημάρχου, συνάντηση με την ομάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού, με τη Συντονιστική Ομάδα και τους επικεφαλής των Αξόνων δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages