ΕΠΑΦΕΣ Λυκουρέντζου – Αθανασόπουλου για τις ζημιές στις καλλιέργειες των σύκων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΠΑΦΕΣ Λυκουρέντζου – Αθανασόπουλου για τις ζημιές στις καλλιέργειες των σύκων

ΕΠΑΦΕΣ Λυκουρέντζου – Αθανασόπουλου για τις ζημιές στις καλλιέργειες των σύκων

Share This

 


Οι ζημιές στις καλλιέργειες των σύκων που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις του Αυγούστου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Λυκουρέντζο ότι το μέγεθος της ζημιάς είναι πολύ μεγάλο λόγω του ότι οι βροχοπτώσεις πραγματοποιηθήκαν  σε μια χρονική περίοδο που δεν υπήρχαν υψηλά ποσοστά συγκομισθείσας παραγωγής  αλλά και ότι  τα υψηλά ποσοστά υγρασίας που ακολούθησαν  επιδείνωσαν το πρόβλημα.  Ο Δήμαρχος συμπλήρωσε ότι το ευχάριστο είναι ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι εξατομικεύσεις της ζημιάς. Ο κ. Λυκουρέντζος ευχαρίστησε το Δήμαρχο και τον ενημέρωσε ότι ο μηχανισμός του ΕΛΓΑ ενεργοποιήθηκε άμεσα ώστε οι πληγέντες παραγωγοί να λάβουν την αποζημίωση που δικαιούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα.  Επιπλέον, προγραμματίστηκε συνάντηση τις επόμενες ημέρες στο Δημαρχείο Μεσσήνης όπου θα συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages