Ολοκληρώθηκε η αδελφοποίηση της Καλαμάτας με την πόλη Λόουελ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ολοκληρώθηκε η αδελφοποίηση της Καλαμάτας με την πόλη Λόουελ

Ολοκληρώθηκε η αδελφοποίηση της Καλαμάτας με την πόλη Λόουελ

Share This


Ολοκληρώθηκε τελικά χθες βράδυ η τελετή αδελφοποίησης της Καλαμάτας με την πόλη του Λόουελ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η τελετή έγινε παρουσία αντιπροσωπείας του Λόουελ, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος μεταξύ άλλων σημείωσε: “Μέσα από την αδελφοποίηση αυτή προσδοκούμε ότι θα ενισχυθούν οι σχέσεις ακαδημαϊκά, επιχειρηματικά, εμπορικά, τουριστικά, σε επίπεδο επιστημών, έρευνας, τεχνολογίας. Ήδη για τα επιχειρηματικά πρέπει να πω ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον”.

Η αντιπροσωπεία του Λόουελ αποτελείται από τον Δήμαρχο του Λόουελ Sokhary Chau ο οποίος τόνισε πως η επιλογή της Καλαμάτας έγινε για πολλούς λόγους ένας εκ των οποίων η μεγάλη ελληνική κοινότητα με καταγωγή από την μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Συγκινητικός ο λόγος του πρώην δημάρχου William “Bill” Samaras, ο οποίος είχε την αρχική ιδέα και βούληση να αδελφοποιηθει το Λοουελ μια πόλη της Ελλάδος. Μάλιστα ανατρέποντας στη  εποχή που ήταν διευθυντής του λυκείου της πόλης, τόνισε πως ήταν το μοναδικό σχολείο στη χώρα που κάθε πρωί η μπάντα έπαιζε τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ και της Ελλάδας .

Στις προοπτικές που δημιουργούνται μέσω της αδελφοποίησης των δύο πόλεων αναφέρθηκε ο Πολιτειακός Γερουσιαστής των ΗΠΑ Edward Kennedy. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του γγ του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη ο οποίος τόνισε πως αυτή η σύμπραξη αοφειλει και πρέπει να αφορά τους τομείς της κοινωνιας, της παιδείας, του αθλητισμού, του Πολιτισμού και όχι μόνο. Σε αυτή την κατεύθυνση και οι πρωτοβουλίες του ΥΠΕΣ καθώς πράξεις όπως αυτές θέτουν τις βάσεις για το μέλλον. Παράλληλα συνεχάρει όλους όσοι εμπλέκονται στην όλη πρωτοβουλία.

Την αποστολή πλαισιώνουν επίσης οι Κοσμήτορας του Κολλεγίου Middlesex Dr. Judy Hogan, η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Μασαχουσέτης Λόουελ Arlen Parquette, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Βασίλειος Καυκάς που εξιστορώντας όσα έχουν προηγηθεί και τις συζητήσεις που έγιναν για το συγκεκριμένο σκοπό τόνισε πως εξ αρχής η πρόθεση δεν αφορούσε απλα και μόνο την υπογραφή ενός χαρτιού. Πρόκειται όπως είπε για πολλά περισσότερα,  ωφέλιμα και για τις δυο πόλεις. Στη Καλαμάτα βρίσκεται και το μέλος της επιτροπής αδελφοποίησης της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Δημήτριος Ματθαίος, στο πρόσωπο του οποίου αναγνωριίστηκε από όλους η ουσιαστική αρωγή στην υλοποίηση του “δεύτερου κεφαλαίου” ενός  ταξιδιου που τώρα ξεκινά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages