Β. Κοσμόπουλος : “Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την διαμόρφωση συνδυασμού” - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Β. Κοσμόπουλος : “Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την διαμόρφωση συνδυασμού”

Β. Κοσμόπουλος : “Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την διαμόρφωση συνδυασμού”

Share This

 

Το απολογισμό της τριετίας που πέρασε έκανε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ΔΣ Καλαμάτας Βασίλης Κοσμόπουλος , τονίζοντας ότι ήταν μια περίοδος “συνεπούς αντιπολίτευσης”, κάνοντας σκληρή κριτική στην δημοτική αρχή.

Ο κ. Κοσμόπουλος αναφέρει:

“Συμπληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες τρία χρόνια που η παράταξη μας υπηρετεί το συμφέρον των δημοτών, από την θέση της μείζονος αντιπολίτευσης.

Τρία χρόνια κατά τα οποία παραμείναμε πιστοί :

 • στην αταλάντευτη απόφαση της προσπάθειας, για μια αναγεννητική πορεία του δήμου μας.
 • στην με επιχειρήματα αντιπολίτευση, σε μια κακή δημοτική αρχή, που πορεύεται χωρίς πυξίδα.
 • στην αγωνία των συνδημοτών μας, να αποφύγουν τις συνέπειες από την αβελτηρία της δημοτικής αρχής
 • στην ευγνωμοσύνη στους κατοίκους της πόλης της Καλαμάτας, που μας ανέδειξαν με διαφορά πρώτη δύναμη στις περασμένες εκλογές.

 

Στο πλαίσιο αυτό είμαστε ευτυχείς, που με την συμπαράσταση και άλλων δυνάμεων της αντιπολίτευσης, επιτύχαμε να ανατρέψουμε την εμμονή της δημοτικής αρχής σε δύο εξαιρετικά κρίσιμα θέματα.

 • Τα αρχαία της πλατείας Υπαπαντής, για τα οποία επέμενε στην κατάχωσή τους και σε κρίσιμη συνεδρίαση στο ΔΣ, δεν συντάχθηκε με το αίτημα και χιλιάδων συμπολιτών μας, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν σε μια κορυφαία στιγμή συμμετοχικής παρέμβασης.
 • Την, χωρίς στοιχειώδες βάσανο, αποδοχή της μελέτης «Μορέα» για την αναγκαία αντιπλημμυρική προστασία της πόλης. Μια μελέτη που συνεχώς αποδεικνύεται πόσα αρνητικά σημεία έχει στην φιλοσοφία της.

 

Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να βοηθήσουμε εποικοδομητικά, μια δημοτική αρχή, που :

 • Από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να δημιουργήσει πλειοψηφία στο ΔΣ, δεν τις έφτανε η δοτή στις επιτροπές, ανταμείβοντας με θέσεις ευθύνης τους πρόθυμους.
 • Έδειξε απίστευτη ανικανότητα στη διαχείριση όλων των σημαντικών έργων που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή με αποτέλεσμα τις τεράστιες καθυστερήσεις στην υλοποίησή τους (Ιατροπούλου, Αναγνωσταρά, πλατεία Υπαπαντής, Ναυαρίνου, Ανοικτό Θέατρο,  Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο στην Τ.Κ. Άριος, Ανέγερση Δημοτικού Καταστήματος Ασπροχώματος, Αποκατάσταση και βελτίωση κυρίου οδικού δικτύου Ταϋγέτου, κλπ)
 • Αδυνατεί να προωθήσει την κατασκευή του αγωγού Φ800, που επίσης καθυστερεί σκανδαλωδώς.
 • Κλείνει τα αυτιά στις προειδοποιήσεις όλων μας, για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην Μαραθόλακκα, σε μια άκρως δαπανηρή τύποις διαχείριση.
 • Επιδίδεται σε όργιο αδιαφανών αναθέσεων μελετών, μέσω Προγραμματικών Συμβάσεων με την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, σε άτομα που όπως αποδείχθηκε δεν έχουν τα αντίστοιχα βάσει νόμου τυπικά προσόντα (μελετητικό πτυχίο αντιστοίχου με το έργο τάξης) και για να ξεφύγει από τους περιορισμούς του νόμου, δημιούργησε «Αναπτυξιακή Εταιρεία» του δήμου, για να συνεχίσει απρόσκοπτα τις αδιαφανείς αναθέσεις.
 • Εγκλωβίστηκε (παρά τις έγκαιρες επισημάνσεις και αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης) σε εντελώς λανθασμένες διαδικασίες για την αξιοποίηση του Κληροδοτήματος «ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ και ΕΥΔΟΚΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΥ», η οποία ύστερα από τρία χρόνια , εάν τύχει και ολοκληρωθεί, φαίνεται ότι δεν θα έχει την πλέον συμφέρουσα για το Δήμο μας κατάληξη.
 • Εναποθέτει τις ελπίδες της σε έωλους σχεδιασμούς, που όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολα υλοποιούνται και εισπράττει απογοητεύσεις (υδατοδρόμιο)
 • Επιδόθηκε (λόγω covid) σε μπαράζ αδιαφανών προσλήψεων, εργαλειοποιώντας την ανάγκη συμπολιτών μας για εργασία.

 

Απέναντι σε αυτήν την πολύ κακή δημοτική αρχή, θα συνεχίσουμε για το υπόλοιπο της θητείας μας να ασκούμε κριτική επιχειρημάτων, προσπαθώντας να περισώσουμε ότι μπορούμε.

Εκτιμώντας ότι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πορεία και την ανάπτυξη του Δήμου μας, συνεχίζουμε την προσπάθεια για την διαμόρφωση ενός συνδυασμού, που θα θέσει τέρμα σε μια περίοδο παρακμής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages