Τσίπρας για Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Καλαμάτας: «Πρέπει να επανεξεταστεί η σύμβαση» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τσίπρας για Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Καλαμάτας: «Πρέπει να επανεξεταστεί η σύμβαση»

Τσίπρας για Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Καλαμάτας: «Πρέπει να επανεξεταστεί η σύμβαση»

Share This

 


Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στο θέμα του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης πιλότων στην Καλαμάτα.

Ο κ. Τσίπας ερωτώμενος για την ενίσχυση των εξοπλιστικών αμυντικών συστημάτων της χώρας στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην 86η ΔΕΘ, η οποία διήρκησε 3μιση ώρες είπε, μεταξύ άλλων, πως η σύμβαση αυτή πρέπει να επανεξεταστεί…

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είναι αναγκαία η ενίσχυση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία σε αυτό. Γι’ αυτό και αρκετές από αυτές τις αγορές εμείς ψηφίσαμε τα 18 πρώτα Ραφάλ και τις φρεγάτες.

Εντούτοις ήμασταν πολλοί κριτικοί και επικριτικοί σε επιπλέον αγορές, στα επιπλέον Ραφάλ τα οποία προέκυψαν στην πορεία. Είμαστε επικριτικοί και θεωρούμε ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί η σύμβαση για την Καλαμάτα, για το Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης και είμαστε συνολικά επικριτικοί στην κυβέρνηση γιατί ακολουθεί μια στρατηγική εξοπλισμών χωρίς να ενισχύει την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. Θεωρούμε ότι αυτό είναι αδιανόητο. 

Το να επενδύεις μόνο στους εξοπλισμούς για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι κοντόθωρο. Δε θέλω να μπω σε αυτή τη συζήτηση της στρατηγικής και της διπλωματίας. Ούτε μια βίδα δε θα μπει στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, ενώ ο Έλληνας φορολογούμενος θα πληρώσει 14 δις ευρώ. Σας φαίνεται λογικό αυτό;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages