Άμεση απάντηση βρήκε η κριτική Κοσμόπουλου από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Άμεση απάντηση βρήκε η κριτική Κοσμόπουλου από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο

Άμεση απάντηση βρήκε η κριτική Κοσμόπουλου από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο

Share This

 


Άμεση απάντηση βρήκε η κριτική Κοσμόπουλου από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και η αυτοδιοικητική αντιπαράθεση πήρε ρυθμό με το βλέμμα στις εκλογές. Ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας με ανακοίνωσή του έβαλε κατά της δημοτικής αρχής για μια σειρά από θέματα και έδειξε την συνέχιση της προσπάθειας για τη δημιουργία ενός νέου συνδυασμού. Ο κ. Βασιλόπουλος απάντησε με ανάρτησή του πως ο κ. Κοσμόπουλος παραμένει προσκολλημένος σε λογικές του παρελθόντος κάνοντας λόγο για ανακρίβειες και συκοφαντικές αναφορές και παρουσιάζοντας τα όσα εξελίσσονται και τα οποία βρίσκουν την ολοένα και «μεγαλύτερη στήριξη των πολιτών στη δημοτική αρχή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δημάρχου Καλαμάτας:

“Ο κ. Κοσμόπουλος, με τη σημερινή ανακοίνωσή του, επιβεβαιώνει -δυστυχώς- ότι παραμένει προσκολλημένος σε αντιλήψεις και λογικές του παρελθόντος. Προσπαθεί να μειώσει το έργο της Δημοτικής Αρχής με έωλα επιχειρήματα, ανακρίβειες και συκοφαντικές αναφορές, που υποβαθμίζουν τον πολιτικό διάλογο.
Ευτυχώς, οι δημότες γνωρίζουν καλά πόσα πολλά πέτυχε η Δημοτική Αρχή στα τρία τελευταία χρόνια. Γνωρίζουν ότι, παρά τα περιοριστικά μέτρα, λόγω της πανδημίας, με δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα αλλάζουμε την εικόνα της πόλης και των χωριών μας. Γνωρίζουν ότι με ολοκληρωμένες προτάσεις εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ για έργα υποδομής που διασφαλίζουν την αναπτυξιακή πορεία της Καλαμάτας τις επόμενες δεκαετίες. Γνωρίζουν ότι διεκδικήσαμε και πετύχαμε την ένταξη της Καλαμάτας στην Ευρωπαϊκή αποστολή των 100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων της ΕΕ, δημιουργώντας ισχυρή προοπτική για το μέλλον μας. Γνωρίζουν ότι είμαστε πάντα δίπλα τους και λειτουργούμε αποτελεσματικά για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας της ζωής μας.
Κατανοούμε την ανησυχία του κ. Κοσμόπουλου, μπροστά στην ολοένα μεγαλύτερη στήριξη της Δημοτικής Αρχής από την τοπική κοινωνία. Κατανοούμε την αγωνία του για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Τίποτα από αυτά, όμως, δεν δικαιολογεί την στείρα άρνηση, την απουσία ουσιαστικών προτάσεων, το λαϊκισμό.
Εμείς, συνεχίζουμε να πορευόμαστε υπηρετώντας τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον, υπηρετώντας τις ανάγκες του Δήμου και των δημοτών. Στην στείρα άρνηση, αντιτάσσουμε έργο χειροπιαστό.
Στην απουσία ουσιαστικών προτάσεων, αντιτάσσουμε ολοκληρωμένα σχεδιασμό.
Στο λαϊκισμό, αντιτάσσουμε ειλικρίνεια και υπευθυνότητα.
Με αυτά τα εφόδια και με τη στήριξη των δημοτών, προχωράμε την υλοποίηση του σχεδιασμού μας, την αναβάθμιση του Δήμου μας, τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας, την αξιοποίηση της ένταξης της Καλαμάτας στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις, τη διασφάλιση αναπτυξιακής προοπτικής για την πόλη και τα χωριά μας, για όλες και όλους μας”.

Νωρίτερα ο κ. Κοσμόπουλος σε ανακοίνωσή του είχε αναφέρει:

διαβάστε εδώ

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΠΟΥΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Συμπληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες τρία χρόνια που η παράταξη μας υπηρετεί το συμφέρον των δημοτών, από την θέση της μείζονος αντιπολίτευσης.

Τρία χρόνια κατά τα οποία παραμείναμε πιστοί :

 • στην αταλάντευτη απόφαση της προσπάθειας, για μια αναγεννητική πορεία του δήμου μας.
 • στην με επιχειρήματα αντιπολίτευση, σε μια κακή δημοτική αρχή, που πορεύεται χωρίς πυξίδα.
 • στην αγωνία των συνδημοτών μας, να αποφύγουν τις συνέπειες από την αβελτηρία της δημοτικής αρχής
 • στην ευγνωμοσύνη στους κατοίκους της πόλης της Καλαμάτας, που μας ανέδειξαν με διαφορά πρώτη δύναμη στις περασμένες εκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό είμαστε ευτυχείς, που με την συμπαράσταση και άλλων δυνάμεων της αντιπολίτευσης, επιτύχαμε να ανατρέψουμε την εμμονή της δημοτικής αρχής σε δύο εξαιρετικά κρίσιμα θέματα.

 • Τα αρχαία της πλατείας Υπαπαντής, για τα οποία επέμενε στην κατάχωσή τους και σε κρίσιμη συνεδρίαση στο ΔΣ, δεν συντάχθηκε με το αίτημα και χιλιάδων συμπολιτών μας, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν σε μια κορυφαία στιγμή συμμετοχικής παρέμβασης.
 • Την, χωρίς στοιχειώδες βάσανο, αποδοχή της μελέτης «Μορέα» για την αναγκαία αντιπλημμυρική προστασία της πόλης. Μια μελέτη που συνεχώς αποδεικνύεται πόσα αρνητικά σημεία έχει στην φιλοσοφία της.

Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να βοηθήσουμε εποικοδομητικά, μια δημοτική αρχή, που :

 • Από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να δημιουργήσει πλειοψηφία στο ΔΣ, δεν τις έφτανε η δοτή στις επιτροπές, ανταμείβοντας με θέσεις ευθύνης τους πρόθυμους.
 • Έδειξε απίστευτη ανικανότητα στη διαχείριση όλων των σημαντικών έργων που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή με αποτέλεσμα τις τεράστιες καθυστερήσεις στην υλοποίησή τους (Ιατροπούλου, Αναγνωσταρά, πλατεία Υπαπαντής, Ναυαρίνου, Ανοικτό Θέατρο,  Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο στην Τ.Κ. Άριος, Ανέγερση Δημοτικού Καταστήματος Ασπροχώματος, Αποκατάσταση και βελτίωση κυρίου οδικού δικτύου Ταϋγέτου, κλπ)
 • Αδυνατεί να προωθήσει την κατασκευή του αγωγού Φ800, που επίσης καθυστερεί σκανδαλωδώς.
 • Κλείνει τα αυτιά στις προειδοποιήσεις όλων μας, για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην Μαραθόλακκα, σε μια άκρως δαπανηρή τύποις διαχείριση.
 • Επιδίδεται σε όργιο αδιαφανών αναθέσεων μελετών, μέσω Προγραμματικών Συμβάσεων με την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, σε άτομα που όπως αποδείχθηκε δεν έχουν τα αντίστοιχα βάσει νόμου τυπικά προσόντα (μελετητικό πτυχίο αντιστοίχου με το έργο τάξης) και για να ξεφύγει από τους περιορισμούς του νόμου, δημιούργησε «Αναπτυξιακή Εταιρεία» του δήμου, για να συνεχίσει απρόσκοπτα τις αδιαφανείς αναθέσεις.
 • Εγκλωβίστηκε (παρά τις έγκαιρες επισημάνσεις και αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης) σε εντελώς λανθασμένες διαδικασίες για την αξιοποίηση του Κληροδοτήματος «ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ και ΕΥΔΟΚΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΥ», η οποία ύστερα από τρία χρόνια , εάν τύχει και ολοκληρωθεί, φαίνεται ότι δεν θα έχει την πλέον συμφέρουσα για το Δήμο μας κατάληξη.
 • Εναποθέτει τις ελπίδες της σε έωλους σχεδιασμούς, που όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολα υλοποιούνται και εισπράττει απογοητεύσεις (υδατοδρόμιο)
 • Επιδόθηκε (λόγω covid) σε μπαράζ αδιαφανών προσλήψεων, εργαλειοποιώντας την ανάγκη συμπολιτών μας για εργασία.

Απέναντι σε αυτήν την πολύ κακή δημοτική αρχή, θα συνεχίσουμε για το υπόλοιπο της θητείας μας να ασκούμε κριτική επιχειρημάτων, προσπαθώντας να περισώσουμε ότι μπορούμε.

Εκτιμώντας ότι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πορεία και την ανάπτυξη του Δήμου μας, συνεχίζουμε την προσπάθεια για την διαμόρφωση ενός συνδυασμού, που θα θέσει τέρμα σε μια περίοδο παρακμής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages