Υποδέχθηκε η Μεσσήνη με τιμές την Παναγία την Βουλκανιώτισσα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Υποδέχθηκε η Μεσσήνη  με τιμές την Παναγία την Βουλκανιώτισσα

Υποδέχθηκε η Μεσσήνη με τιμές την Παναγία την Βουλκανιώτισσα

Share This


 
Της υποδοχής και της λιτανείας προέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Καρθαγένης και Βορείου Αφρικής κ. Μελέτιος, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Η Ιερά Εικόνα με λιτανευτική πομπή περιήλθε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, οι οποίοι ήταν στρωμένοι με μυρτιές και άνθη καταλήγοντας στο Μετοχιακό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, όπου και εναποτέθηκε για οχταήμερο προσκύνημα.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας απευθυνόμενους στους πιστούς αναφέρθηκε στην χάρη αλλά  και την προστασία της Παναγίας στο ανθρώπινο γένος, τονίζοντας ότι για τις όποιες δοκιμασίες βιώνουμε στους δύσκολους καιρούς της αμφισβήτησης, η Μεγαλόχαρη μας καλεί σε διατήρηση της πίστεώς μας, σε μετάνοια και να παραμείνουμε Άνθρωποι.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης, Π. Μαντάς και Αλ. Χαρίτσης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, οι Δήμαρχοι Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλος, Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, Πύλου – Νέστορος Π. Καρβέλας και Βριλησσίων Αττικής Ξ. Μανιατογιάννης, ο πρ. Περιφερειάρχης Π. Τατούλης, Αντιπερειφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και άλλων τοπικών Φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages