ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ για να κερδίσουν τον θαυμασμό της ΠΕΜΕΤΕ - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ  την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ για να κερδίσουν τον θαυμασμό της ΠΕΜΕΤΕ

ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ για να κερδίσουν τον θαυμασμό της ΠΕΜΕΤΕ

Share This


 Τα όσα προδίδονται στην χαρά της ΠΕΜΕΤΕ για την απόφαση Γεωργαντά που στέλνει την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ στο… απόσπασμα εξισώνοντάς την με την Ποικιλία Καλαμών -σε πολιτική πράξη που αγνόησε την απόφαση του ΣτΕ, που αποτελεί θρυαλλίδα στα ΠΟΠ προϊόντα, που δίνει το δικαίωμα σε τρίτες χώρες και στα… συμφέροντα να κάνουν το «παιχνίδι» τους, που βγήκε στην… τούρλα του Σαββάτου αγνοώντας πλήρως τη μόνη πρόταση που υπήρχε στο τραπέζι, που αποτελεί εμπαιγμό όταν ο Υπουργός «παραμύθιαζε» τους φορείς στις μεταξύ των συναντήσεων πως δεν θα γίνει… Αποστόλου- είναι άκρως αποκαλυπτικά για το τι τελικά συνέβαινε στη Μεσσηνία, στα… μουλωχτά, όταν στην συντριπτική πλειοψηφία -όχι από όλους- γινόταν επίκληση στην ενότητα.

Σε μια αποστροφή των αλλαγών στην ΠΕΜΕΤΕ στην ετήσια γενική της συνέλευση έχουν ενδιαφέρον ορισμένα σημεία μιας ανακοίνωσης που καταδεικνύουν τον τρόπο, του πως έπεσε το… κάστρο της Ελιάς Καλαμάτας ΠΟΠ, όπως σαν όλα τα κάστρα που πέφτουν από μέσα και από που…

Αφού δεν μπορεί να κρύψει την χαρά της στην ανακοίνωση με έκφραση τιμής προς τον Υπουργό κ. Γεωργαντά -μάλλον θα γίνει… επίτιμος μετά από τέτοια απόφαση «θυσία» που κάνει- και αναφέρονται τα εξής: «ο κ. Ν. Γεωργούδης εξέφρασε δημόσια τις θερμές ευχαριστίες του Δ.Σ. και των μελών της ΠΕΜΕΤΕ στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά για την άμεση ανταπόκριση του και επίλυση του τεράστιου Εθνικού Θέματος του συνώνυμου “ΚΑΛΑΜΑΤΑ/KALAMATA” της ποικιλίας Καλαμών με την έκδοση της υπ΄αριθμ.1773/251445/ΦΕΚ4641/Β/2.9.2022 , που ταλάνιζε τον κλάδο και τους χιλιάδες Έλληνες παραγωγούς επιτραπέζιων ελιών της ποικιλίας Καλαμών, για περισσότερα από 20 χρόνια και έβαζε σε κίνδυνο εξαγωγές άνω των 200 εκατ. ευρώ ετησίως», ακολουθεί και ένα σημείο όπως εκείνο που λέει ο σοφός λαός πως «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες» όπου και σημειώνεται: «Ευχαρίστησε επίσης ονομαστικά όλους όσους συνέβαλλαν στην δίκαιη αυτή Απόφαση. Υπουργούς, βουλευτές, Επιμελητήρια, Δήμους, την Εθνική ΔΟΕΠΕΛ και τα μέλη της από τον πρωτογενή τομέα (Συνεταιριστικές Οργανώσεις και Ομάδες Παραγωγών), την νομική και τεχνική ομάδα, επιχειρήσεις και φορείς των Περιφερειακών Ενοτήτων που έστειλαν επιστολές υποστηρίζοντας την παράλληλη κυκλοφορία της ποικιλίας, με έμφαση στις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Π.Ε. Μεσσηνίας που με σθένος στάθηκαν και στήριξαν τις κοινές μας ενέργειες».

Τι αποκαλύπτει λοιπόν η ΠΕΜΕΤΕ; Πως επιχειρήσεις της Μεσσηνίας, την ώρα που όλοι κινούνταν ενωτικά και προς την κατεύθυνση της προστασίας του μεγαλύτερου Ελληνικού brand της Ελιάς Καλαμάτας ΠΟΠ, είχαν το ρόλο του «δούρειου ίππου», στηρίζοντας τα δικά τους συμφέροντα (κι αυτό μέχρι ένα σημείο είναι θεμιτό).

Όμως, το κρίσιμο ερώτημα είναι ποιες είναι αυτές οι επιχειρήσεις; Δεν έχουν όνομα; Αφού… καίγονται και αυτές για το εθνικό συμφέρον στο πλευρό της ΠΕΜΕΤΕ γιατί δεν βγήκαν να τους γνωρίσουν οι παραγωγοί και επωνύμως να δηλώσουν την όποια στάση τους, ενάντια στην Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ; Γιατί… ντράπηκαν να ενημερώσουν τον κόσμο για την θέση τους, την ώρα που με το ίδιο θάρρος έστελναν επιστολές και άλλες κοινές ενέργειες για να στείλουν στο… απόσπασμα το προϊόν; Εν κρυπτώ και άλλοτε πίσω από κλειστές πόρτες και συσκέψεις στο υπουργείο κινούνταν; Γιατί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages