ΚΑΛΗ ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

ΚΑΛΗ ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΚΑΛΗ ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Share This

 


Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια οι τιμές ενοικίασης κατοικίας στην Ελλάδα έχουν πάρει την ανιούσα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ειδικότερα, αξίζει να δούμε ποιες περιοχές συγκαταλέγονται στις πρωταθλήτριες στην αύξηση των ενοικίων και ποιες παρουσιάζουν ευκαιρίες ενοικίασης κατοικίας, καθώς οι τιμές σε πολλές περιπτώσεις όχι απλά σταθεροποιούνται αλλά παρουσιάζουν και πτωτική τάση.

Συγκεκριμένα, πρωταθλήτρια στην αύξηση των ενοικίων το δεύτερο τρίμηνο του 2023 συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2022 είναι μια περιοχή του Ιονίου, η Κέρκυρα, με την αύξηση να αγγίζει το 40,20%.

Οι τουριστικές δυνατότητες του νησιού έχουν μεγαλώσει τη ζήτηση, με χαρακτηριστικά παραδείγματα διαμέρισμα 121 τ.μ., δευτέρου ορόφου με τρία υπνοδωμάτια στα προάστια της πόλης της Κέρκυρας να ενοικιάζεται στα 8,26 ευρώ ανά τ.μ., ενώ μία μονοκατοικία 55 τ.μ. με ένα υπνοδωμάτια στην πόλη της Κέρκυρας, τη βρίσκουμε στα 36,36 ευρώ ανά τ.μ.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ηλεία με την ενοικίαση κατοικίας να παρουσιάζει αύξηση της τάξεως του 29,10%.

Η τουριστική άνθηση της Δυτικής Πελοποννήσου, με την μεγάλη ακτογραμμή που ξεκινά από την Αχαΐα και καταλήγει στο νότιο άκρο της Μεσσηνίας έχει αυξήσει το ενδιαφέρον ενοικίασης κατοικίας με την περιοχή της Ηλείας να μην μένει ανεπηρέαστη.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι διαμέρισμα 87 τ.μ. στο κέντρο του Πύργου, τρίτου ορόφου με δύο υπνοδωμάτια, ενοικιάζεται στα 5,75 ευρώ ανά τ.μ., ενώ μονοκατοικία 100 τ.μ. με δύο υπνοδωμάτια στο Κατάκολο, ενοικιάζεται στα 7,5 ευρώ ανά τ.μ.

Στην επόμενη θέση βρίσκεται μία περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα το Κιλκίς. Η γειτνίαση με την ολοένα και περισσότερο αναπτυσσόμενη Θεσσαλονίκη και το ενδιαφέρον των μόνιμων κατοίκων της περιοχής για ενοικίαση κατοικίας έχει αυξήσει τη μέση τιμή ενοικίασης κατά 24,40%.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι διαμέρισμα 58 τ.μ.στο Πολύκαστρο, πρώτου ορόφου με ένα υπνοδωμάτιο, ενοικιάζεται στα 6,03 ευρώ ανά τ.μ., ενώ διαμέρισμα 80 τ.μ. στο κέντρο της πόλης του Κιλκίς με δύο υπνοδωμάτια, ενοικιάζεται στα 4,13 ευρώ ανά τ.μ.

Παρόμοια αύξηση παρουσιάζουν δύο γειτνιάζουσες τουριστικές περιοχές της Νότιας Πελοποννήσου, η Μεσσηνία και η Λακωνία, με τις αυξήσεις στις μέσες τιμές ενοικίασης κατοικιών να δείχνουν αύξηση της τάξεως των 22,50% και 22,30% αντίστοιχα.

Διαμέρισμα 90 τ.μ. με δύο υπνοδωμάτια στον Μυστρά της Λακωνίας, ενοικιάζεται στα 4,44 ευρώ ανά τ.μ., ενώ διαμέρισμα πρώτου ορόφου 60 τ.μ. στο κέντρο της Σπάρτης, ενοικιάζεται στα 4,33 ευρώ ανά τ.μ.

Διαμέρισμα 60 τ.μ. με ένα υπνοδωμάτιο στο κέντρο της Καλαμάτας ενοικιάζεται στα 6,91 ευρώ ανά τ.μ., ενώ διαμέρισμα 120 τ.μ. στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας ενοικιάζεται στα 5,83 ευρώ ανά τ.μ.

Αναλυτικά η λίστα με τις πρωταθλήτριες περιοχές στην αύξηση ενοικίων στην Ελλάδα:

  1. Κέρκυρα                        40,20%
  2. Ηλεία                             29,10%
  3. Κιλκίς                            24,40%
  4. Μεσσηνία                      22,50%
  5. Λακωνία                        22,30%
  6. Δωδεκάνησα                 17,40%
  7. Νησιά Αργοσαρωνικού 16,60%
  8. Ρέθυμνο                        16,20%
  9. Ημαθία                          13,80%
  10. Λασίθι                            12,40%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages