Συνεδριάσεις επιτροπών παρακολούθησης έργων στην Π.Ε. Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συνεδριάσεις επιτροπών παρακολούθησης έργων στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Συνεδριάσεις επιτροπών παρακολούθησης έργων στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Share This


 
Συνεδρίασαν  επιτροπές παρακολούθησης προγραμματικών συμβάσεων, υπό την προεδρία του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς, Δευτερογενούς Τομέα και θεμάτων Αναπτυξιακών Νόμων, Στάθη Αναστασόπουλου. Ειδικότερα υλοποιήθηκαν οι παρακάτω συνεδριάσεις:

Α. Υλοποίηση του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΔΟΛΩΝ».

Η επιτροπή παρακολούθησης της διαβαθμιδικής σύμβασης συνεργασίας με το Δήμο Δυτικής Μάνης, για το έργο: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΔΟΛΩΝ», προϋπολογισμού 76.000 €, που χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020», συζήτησε την εξέλιξη του έργου. Ειδικότερα η υλοποίησή του βρίσκεται σε ποσοστό άνω του 90 % και περιλαμβάνει εργασίες ανάπλασης της πλατείας στους Κάτω Δολούς του Δήμου Δυτικής Μάνης, με κυριότερες παρεμβάσεις την επισκευή υπάρχοντος λιθόστρωτου και κατασκευή νέου σε διάφορες θέσεις, συνολικής επιφάνειας 470 τ.μ. Στη συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης, στην οποία συμμετείχε από πλευράς του Δήμου ο Αντιδήμαρχος Ευάγγελος Ανδροβιτσανέας και ο πρόεδρος των Δολών Πέτρος Φάσσος, συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν οι ενέργειες της επιβλέπουσας υπηρεσίας, Διεύθυνση Τεχνικών έργων ΠΕ Μεσσηνίας, για την σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης, ποσού 9.028 €, η οποία θα καλύψει νέες εργασίες που προέκυψαν κατά την υλοποίηση του έργου κατόπιν οδηγιών της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Αναμένεται η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων το επόμενο δίμηνο, σύμφωνα με την εκτίμηση της υπηρεσίας και του αναδόχου.

Β. Έναρξη της εφαρμογής νέων τεχνολογιών (gps, ροόμετρα) στο πρόγραμμα δακοκτονίας

Κατόπιν υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και αυτοματισμών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με σκοπό τη βελτιστοποίηση των δολωματικων ψεκασμών προγράμματος δακοκτονίας, συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης η επιτροπή παρακολούθησης της σύμβασης και η αρμόδια επιστημονική επιτροπή.

Συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα με στόχο την άμεση έναρξη της προμήθειας των απαραίτητων μέσων (700 καταγραφικά πορείας και ροής ψεκαστικού υγρού, λογισμικό, διαδραστικοί χάρτες κλπ), μέσω του αρμόδιου φορέα, Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό (ΕΛΓΟ) ΔΗΜΗΤΡΑ, ώστε να υλοποιηθεί η εφαρμογή σε όλη την Περιφέρεια, με αποτέλεσμα την αναβάθμιση της ποιότητας του παραγόμενου ελαιολάδου και κατ’ επέκταση του εισοδήματος των παραγωγών.

Θυμίζουμε ότι το συνολικό κόστος της δράσης είναι 197.500 €, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2026 και με κόστος για το τρέχον έτος 118.500 €, χρηματοδοτούμενο από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages