Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Την ερχόμενη εβδομάδα η τελική φάση του διαγωνισμού - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Την ερχόμενη εβδομάδα η τελική φάση του διαγωνισμού

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Την ερχόμενη εβδομάδα η τελική φάση του διαγωνισμού

Share This


 Την ερχόμενη εβδομάδα, μπαίνει και τυπικά στην δεύτερη –και τελική- φάση ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του αεροδρομίου Καλαμάτας.

Η διαγωνιστική διαδικασία την οποία έχει αναλάβει το Υπερταμείο σε αυτή τη β’ φάση περιλαμβάνει επιτόπιες επισκέψεις (site visits) των υποψήφιων επενδυτών, τη σύνταξη της σύμβασης παραχώρησης, επί της οποίας οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν δυνατότητα σχολιασμού και ακολούθως την οριστικοποίηση της.

Σε αυτή τη φάση επίσης, θα προσδιοριστεί η ακριβής διάρκεια της παραχώρησης καθώς και άλλες κρίσιμες συμβατικές ρυθμίσεις. Το αεροδρόμιο διεκδικούν μεγάλοι όμιλοι και συγκεκριμένα το σχήμα των ΓΕΚΤΕΡΝΑ – GMR Airports, της fraport AG ΜΕ τις DELTA Airport Investments (Όμιλος Κοπελούζου) – Πηλέας (Όμιλος Κωνσταντακόπουλου ΤΕΜΕΣ), της Mytilineos με την Corporation America Airports και το σχήμα των Γάλλων της Egis Airport operation με την Άκτωρ Παραχωρήσεις και την Aéroports de la Cote d’Azur.

Στόχος είναι ο διαγωνισμός να ολοκληρωθεί με την υποβολή των τεχνικών και οικονομικών προσφορών έως το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages