Διαμαρτυρία ΚΕΔΕ για το κλείσιμο υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ και στη Μεσσηνία - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Διαμαρτυρία ΚΕΔΕ για το κλείσιμο υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ και στη Μεσσηνία

Διαμαρτυρία ΚΕΔΕ για το κλείσιμο υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ και στη Μεσσηνία

Share This

 


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ με χθεσινή ομόφωνη απόφαση εκφράζει τη διαφωνία του με το κλείσιμο των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ πανελλαδικά.

Εισηγούμενος το θέμα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου, επεσήμανε ότι η αιφνιδιαστική αυτή κίνηση αποτελεί βαρύ πλήγμα στις ορεινές, νησιωτικές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας μας, καθώς τα ΕΛΤΑ αποτελούν στήριγμα για την επικοινωνία και εξυπηρέτηση των κατοίκων τους, οι οποίοι έχουν απόλυτη ανάγκη τις ταχυδρομικές και λοιπές παρεχόμενες υπηρεσίες.

Τόνισε ότι η εξέλιξη αυτή βρίσκει την Τοπική Αυτοδιοίκηση κατηγορηματικά αντίθετη, διότι δεν αποδέχεται ότι σε ένα ευνομούμενο κράτος παύουν να παρέχονται υπηρεσίες προς τους πολίτες, που τις έχουν μεγάλη ανάγκη, με βάση μόνο τα εσωτερικά κριτήρια αναδιάρθρωσης του οργανισμού των ΕΛΤΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ με ομόφωνη απόφασή του εκφράζει τη διαφωνία  του  με το κλείσιμο των 65 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ πανελλαδικά, χωρίς οποιοδήποτε ισοδύναμο μέτρο ή μέριμνα ταχυδρομικής εξυπηρέτησης.

Ζητά να μην καταργηθούν τα εν λόγω υποκαταστήματα, αλλά να αναβαθμιστούν σε πολυδύναμα κέντρα υπηρεσιών με προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμούς σε συμμόρφωση με τις επιταγές της ψηφιακής μετάβασης, της κοινωνικής σύγκλισης και περιφερειακής συνοχής, διότι παρέχουν εξαιρετικά σημαντικό έργο.

Το αίτημα της ΚΕΔΕ θα κατατεθεί με επιστολή του Προέδρου της στον Πρωθυπουργό, στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και στη Διοίκηση των ΕΛΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages