“Μειωμένη έως και μηδενική η καρποφορία των ελαιόδενδρων την εφετινή ελαιοκομική περίοδο” - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

“Μειωμένη έως και μηδενική η καρποφορία των ελαιόδενδρων την εφετινή ελαιοκομική περίοδο”

“Μειωμένη έως και μηδενική η καρποφορία των ελαιόδενδρων την εφετινή ελαιοκομική περίοδο”

Share This

 


Αρκετά μειωμένη έως και μηδενική προβλέπεται να είναι η σημερινή (έτος 2023) καρποφορία των ελαιόδενδρων, που αφορά την επόμενη ελαιοκομική περίοδο 2023/24, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πρόεδρος της πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Επιτραπέζιας Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ), Γιώργος Ντούτσιας.

Αναφερόμενος σε προηγούμενο δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ και για τις ενδεχομένως λανθασμένες εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν ο κ. Ντούτσιας διευκρινίζει ότι «τα θεσμοθετημένα χρονικά περιθώρια μιας ελαιοκομικής περιόδου για τις επιτραπέζιες ελιές, είναι η 1η Σεπτεμβρίου μέχρι την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους.

Άρα η ελαιοκομική περίοδος 2022/23 κυμαίνεται από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 μέχρι την 31η Αυγούστου 2023 και επομένως η παραγωγή των δέντρων αφορά στο έτος 2022 της ελαιοκομικής περιόδου 2022/23 (το πρώτο συνθετικό έτος της κάθε ελαιοκομικής περιόδου).

Και καταλήγει «πράγματι λοιπόν, η αναφορά σε “τρέχουσα” ή κατ΄ άλλους “φετινή” ελαιοκομική περίοδο αφορά στην παραγωγή του έτους 2022 η οποία υπήρξε σημαδιακή με μέγεθος ρεκόρ (445.000 τον. ελαιόκαρπου επιτραπέζιων ποικιλιών συλλέχθηκαν και οδηγήθηκαν στην επιτραπέζια χρήση)».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages