Καφαντάρης: “Προσμένουμε να προχωρήσουν οι επίσημες διαδικασίες παραχώρησης της Μαρίνας Πύλου” - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Καφαντάρης: “Προσμένουμε να προχωρήσουν οι επίσημες διαδικασίες παραχώρησης της Μαρίνας Πύλου”

Καφαντάρης: “Προσμένουμε να προχωρήσουν οι επίσημες διαδικασίες παραχώρησης της Μαρίνας Πύλου”

Share This


 “Προσμένουμε να προχωρήσουν οι επίσημες διαδικασίες της παραχώρησης, ώστε να ξεκινήσουν  οι επενδυτές τις εργασίες τους εντός των ορίων της Μαρίνας.  Εμείς ταυτόχρονα, θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε από το ΤΑΙΠΕΔ, το τμήμα που ανήκει στον Δήμο μας.” Επισημαίνει μεταξύ άλλων σε γραπτή του δήλωση ο Πρώην Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος και Γεν. Γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρη
ς.

Αναλυτικά η δήλωση:
 Η αξιοποίηση της μαρίνας Πύλου όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί από τον Ε.Ο.Τ. στο πλαίσιο του Ν. 2160/1993 , όπου  προσδιορίζονται  και τα αρχικά όρια, με σκοπό να εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής αποτελεί όραμα και ομόθυμη προσδοκία των Δημοτών μας.
Ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση της μαρίνας είχε κριθεί δύο φορές άγονος στο παρελθόν, ο τελευταίος άγονος ήταν το 2019,  και το γεγονός ότι υπήρξε αυτήν τη φορά ενδιαφέρον από μεγάλες και σοβαρές εταιρείες όπως η D-Marin και η ΤΕΜΕΣ,  είναι ιδιαίτερα θετικό.
Ο Δήμος μας,  όπως στις 24-6-2014 είχε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου διιαμαρτυρίθει  έντονα για την επέκταση των ορίων της μαρίνας από το ΤΑΙΠΕΔ , έτσι και το 2022 πάλι με ομόφωνη απόφαση του , αποφάσισε να διεκδικήσει το χώρο που ανοίκει στους δημότες του (παλαιά σφαγεία και χώρου έμπροσθεν της βασιλικής σκάλας) με όλα τα πρόσφορα  μέσα.
Η διαφωνία που υπάρχει μεταξύ του Δήμου μας και του ΤΑΙΠΕΔ, δεν πρέπει να εμποδίσει την ανάπτυξη της μαρίνας, στα όρια της παλιάς χωροθέτησης της μαρίνας  του 1993 και μόνο , που θα έχει σημαντική θετική επίδραση στην περιοχή, τόσο σε θέσεις απασχόλησης όσο και λόγω της προσέλκυσης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών..
Σε ό,τι αφορά στο δυτικό κρηπίδωμα και τη βασιλική σκάλα, παρότι είναι μέσα στο χώρο που παραχωρείται για την μαρίνα (σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα) για το οποίο είχαμε εκφράσει την έντονη διαφωνία μας με  απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου το 2014, δεν αποτυπώνονται θέσεις ελλιμενισμού αλλά παράλληλα δεν επιτρέπεται εκεί ο ελλιμενισμός σκαφών,  βάσει της απόφασης Υπουργείου Πολιτισμού λόγο της προστασίας της περιοχής , η οποία είναι στο σώμα της εγκεκριμένης Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Μαρίνας.
Προσμένουμε να προχωρήσουν οι επίσημες διαδικασίες της παραχώρησης, ώστε να ξεκινήσουν  οι επενδυτές τις εργασίες τους εντός των ορίων της Μαρίνας.
Εμείς ταυτόχρονα, θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε από το ΤΑΙΠΕΔ, το τμήμα που ανήκει στον Δήμο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages