Το ιδιοκτησιακό της Μάνης στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δυτ. Μάνης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Το ιδιοκτησιακό της Μάνης στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δυτ. Μάνης

Το ιδιοκτησιακό της Μάνης στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δυτ. Μάνης

Share This
Πολλά και σημαντικά ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Δυτικής Μάνης.
Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς στη Μάνη, όπου στην ενημέρωση που έγινε, το λόγο πήραν οι Βουλευτές Μεσσηνίας, Δημήτρης Κουσελάς και Γιάννης Λαμπρόπουλος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου «ΕΥΝΟΜΙΑ» Χρήστος Κοτσωνής.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν – και πάρθηκε απόφαση – για δυο θέματα που στοχεύουν στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και προβολή της περιοχής της Δυτικής Μάνης: η παρουσίαση μιας μελέτης για τουριστικό αγκυροβόλιο στην Καρδαμύλη, προκειμένου στη συνέχεια να υποβληθεί στην επιτροπή αδειοδότησης και να ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και η δημιουργία ενός Λαογραφικού Μουσείου – μαζί με τη ψήφιση της πίστωσης -στην περιοχή της Πλάτσας, προκειμένου να γίνει προμήθεια 600-700 αντικειμένων (οικιακής, αγροτικής, κοινωνικής χρήσης, παραδοσιακές στολές και άλλα), τα οποία θα αποτελέσουν το υλικό του Μουσείου. Το Δημοτικό Συμβούλιο παράλληλα, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο κλεισίματος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας και ψήφισε σχετικό κείμενο διαμαρτυρίας.
Άλλα θέματα που συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν ήταν η διεκδίκηση χρηματοδότησης από το Υπουργείο Παιδείας για την ανέγερση ενός νηπιαγωγείου στη Στούπα, για το οποίο έχει ήδη αγορασθεί οικόπεδο και υπάρχει, πλέον, ορατός κίνδυνος να μην ολοκληρωθεί ποτέ.
Επιπλέον, επικαιροποιήθηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Δυτικής Μάνης και του Πολιτιστικού Οργανισμού «Οι Δρόμοι της Ελιάς» στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργία Θέσεων Απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», ενώ αποφασίστηκε η συμμετοχή του Δήμου στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Μεσσηνία» που αφορά στην κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages