Σύσκεψη για τη χρήση του Αιγιαλού - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σύσκεψη για τη χρήση του Αιγιαλού

Σύσκεψη για τη χρήση του Αιγιαλού

Share This
Μεγάλη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων πλευρών στο Δήμο και με αντικείμενο τη χρήση του αιγιαλού.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν από πλευράς Δήμου, ο Γενικός Γραμματέας, ο Δημοτικός Αστυνόμος, η Διευθύντρια Πολεοδομίας, εκπρόσωπος της Επιτροπής Τουρισμού, η Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας και από πλευράς κρατικών αρχών, εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Κτηματικής Υπηρεσίας. Επίσης, μετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, των Ξενοδόχων και αρκετοί επαγγελματίες.
Συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στη χρήση του αιγιαλού από αυθαίρετες ενέργειες και από την αντιφατικότητα της νομοθεσίας.
Συμφωνήθηκε να γίνονται κατασκευές επί του αιγιαλού σύμφωνα με το νόμο (ομπρέλες, ξύλινοι διάδρομοι, τραπεζάκια, κλπ) και να γίνεται κάθε προσπάθεια για την εξυπηρέτηση, ιδιαίτερα των ΑΜΕΑ.
Αποκλείεται κάθε δράση επί του αιγιαλού που συνδέεται με τη μεταφορά άμμου, την κατασκευή εξέδρων, κλπ.
Ο Δήμαρχος ζήτησε οι επαγγελματίες να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους, να ζητούν το χώρο επί του αιγιαλού, που τους είναι αναγκαίος, να σέβονται τη ελεύθερη πρόσβαση των λουομένων προς τη θάλασσα και να μεταφέρουν όλα τα κινητά στοιχεία από τον αιγιαλό με τη λήξη της τουριστικής περιόδου.
Αναφέρθηκε επίσης, στην προσπάθεια υποστήριξης των επαγγελματιών, με τους χώρους στάθμευσης, με τη λειτουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (σε ένα μήνα περίπου) και το μεγάλο παραθαλάσσιο πάρκο από το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ μέχρι του ΚΟΙΛΑΚΟΥ η μελέτη, του οποίου έχει σχεδόν τελειώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages