Πανηγυρισμοί Νίκα για Μαραθόλακκα – Για επικοινωνιακά τερτίπια κατηγορεί ο Αντώνης Κατσάς - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πανηγυρισμοί Νίκα για Μαραθόλακκα – Για επικοινωνιακά τερτίπια κατηγορεί ο Αντώνης Κατσάς

Πανηγυρισμοί Νίκα για Μαραθόλακκα – Για επικοινωνιακά τερτίπια κατηγορεί ο Αντώνης Κατσάς

Share This
Πα­νη­γυ­ρι­σμοί του Δή­μαρ­χου Κα­λα­μά­τας Πα­να­γι­ώ­τη Νί­κα για την α­πό­φα­ση του Δι­κα­στη­ρί­ου. Ο κ. Νί­κας έ­κα­νε λό­γο για «Δι­καί­ω­ση για τη Μα­ρα­θό­λακ­κα» και για «ι­στο­ρι­κή α­πό­φα­ση του Πο­λυ­με­λούς Πρω­το­δι­κεί­ου Κα­λα­μά­τας». Ο κ. Νί­κας ε­ξέ­φρα­σε την ι­κα­νο­ποί­η­ση του σχε­τι­κά με την α­πό­φα­ση του Πο­λυ­με­λούς Πρω­το­δι­κεί­ου Κα­λα­μά­τας, με την ο­ποί­α α­πορ­ρί­πτε­ται α­γω­γή πο­λι­τών, οι ο­ποί­οι εί­χαν προ­σφύ­γει κα­τά του Δή­μου Κα­λα­μά­τας για την υ­πό­θε­ση της Μα­ρα­θό­λακ­κας. Ο Δή­μαρ­χος ευ­χα­ρί­στη­σε την Ελ­λη­νι­κή Δι­και­ο­σύ­νη για τη δι­καί­ω­ση του Δή­μου Κα­λα­μά­τας, τους συ­νερ­γά­τες του αι­ρε­τούς στο Δή­μο και ι­δι­αί­τε­ρα τον τό­τε αν­τι­δή­μαρ­χο Γιά­ννη Καμ­βυ­σί­δη ο ο­ποί­ος σή­κω­σε το βά­ρος της υ­πε­ρά­σπι­σης της προ­σπά­θειας του Δή­μου στο ζή­τη­μα των α­πορ­ριμ­μά­των και – δυ­στυ­χώς – προ­πη­λα­κί­σθη­κε πολ­λά­κις, των νο­μι­κών συμ­βού­λων του Δή­μου Α­θα­να­σί­ας Δη­μο­πού­λου και Χα­ρά­λαμ­που Δη­μη­τρό­που­λου, των δι­κη­γό­ρων που α­φι­λο­κερ­δώς υ­πο­στή­ρι­ξαν το Δή­μο στις δι­κα­στι­κές αί­θου­σες και ό­σων κα­τέ­θε­σαν υ­πέρ του Δή­μου ως μάρ­τυ­ρες. Ο Δή­μαρ­χος, σε δη­λώ­σεις του προς τους δη­μο­σι­ο­γρά­φους, ε­πε­σή­μα­νε πως η Δη­μο­τι­κή Αρ­χή δεν κρα­τά κα­κί­α σε κα­νέ­ναν, πα­ρά την τα­λαι­πω­ρί­α των αι­ρε­τών με­λών της ε­πί πολ­λά χρό­νια λό­γω του ζη­τή­μα­τος αυ­τού. Θε­ω­ρεί, δε, ό­τι οι πε­ρισ­σό­τε­ροι α­πό ό­σους ε­στρά­φη­σαν κα­τά του Δή­μου εί­χαν α­γνές προ­θέ­σεις, ό­χι ό­μως ό­λοι.
Ο Δή­μαρ­χος ζή­τη­σε «να προ­χω­ρή­σου­με ε­νω­μέ­νοι» στη συ­νέ­χεια, προ­κει­μέ­νου να δο­θεί λύ­ση στο θέ­μα των α­πορ­ριμ­μά­των. Ε­πε­σή­μα­νε, α­κό­μη, ό­τι – ό­πως α­πο­δεί­χθη­κε εκ των πραγ­μά­των – ου­δείς Δή­μαρ­χος μπο­ρεί να λύ­σει το θέ­μα των α­πορ­ριμ­μά­των πα­ρά μό­νον το κρά­τος, κά­τι που κα­τα­δεί­χθη­κε α­πό το δι­α­γω­νι­σμό της Πε­ρι­φέ­ρειας, ο ο­ποί­ος με την εμ­πλο­κή του κρά­τους και ως έρ­γο ΣΔΙΤ κα­τέ­λη­ξε σε προ­σω­ρι­νό μει­ο­δό­τη. Ε­ξέ­φρα­σε, ε­πι­πλέ­ον, την ελ­πί­δα «για το συμ­φέ­ρον της πό­λης και για τον εν­δι­ά­με­σο χρό­νο να δο­θεί λύ­ση σω­στή», δη­λα­δή να εν­τα­χθεί η προ­σω­ρι­νή δι­α­χεί­ρι­ση α­πορ­ριμ­μά­των της Πε­λο­πον­νή­σου στο ΕΠ­ΠΕ­ΡΑ­Α ως έρ­γο, κά­τι για το ο­ποί­ο πρό­κει­ται αύ­ριο να συ­ναν­τη­θεί με τον Υ­πουρ­γό ΠΕ­ΚΑ Γιά­ννη Μα­νιά­τη, μα­ζί με τους Δη­μάρ­χους Τρί­πο­λης και Κο­ριν­θί­ων. Α­παν­τών­τας σε ε­ρω­τή­σεις δη­μο­σι­ο­γρά­φων, ο Δή­μαρ­χος α­πέ­κλει­σε την εκ νέ­ου λει­τουρ­γί­α χω­μα­τε­ρής στη Μα­ρα­θό­λακ­κα, κα­θώς ο Δή­μος α­να­μέ­νει την α­πο­κα­τά­στα­ση της πα­λιάς χω­μα­τε­ρής. Τό­νι­σε ό­μως ό­τι υ­πάρ­χει Με­λέ­τη Πε­ρι­βαλ­λον­τι­κών Ε­πι­πτώ­σε­ων και πε­ρι­βαλ­λον­τι­κή α­δει­ο­δό­τη­ση προς χρή­ση του χώ­ρου για δι­α­χεί­ρι­ση α­πορ­ριμ­μά­των.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages