Εκτίμηση βάσεων: Στροφή στη νομική, λιγότεροι στις αστυνομικές σχολές - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εκτίμηση βάσεων: Στροφή στη νομική, λιγότεροι στις αστυνομικές σχολές

Εκτίμηση βάσεων: Στροφή στη νομική, λιγότεροι στις αστυνομικές σχολές

Share This
Λίγες ημέρες πριν ανακοίνωση των βάσεων, ο εκπαιδευτικός αναλυτής και σύμβουλος σταδιοδρομίας της ΕΛΕΣΥΠ (Ελληνική Εταιρία Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού), Στράτος Στρατηγάκης, γράφει στο NEWS 247 για το τι πρέπει να περιμένουν φέτος οι υποψήφιοι. Η διαμόρφωση των βάσεων εισαγωγής στις ανώτατες σχολές απασχολεί κάθε χρόνο τους υποψηφίους, που προσπαθούν να βρουν απάντηση στο ερώτημα αν αρκούν τα μόρια που συγκεντρώνουν για να εισαχθούν στη σχολή των ονείρων τους.
Οι παράγοντες που επηρεάζουν τη διαμόρφωση των βάσεων είναι τρεις: Ο αριθμός των προσφερομένων θέσεων στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ (ο αριθμός των εισακτέων δηλαδή), οι επιδόσεις των υποψηφίων στις εξετάσεις και οι επιθυμίες τους, που εκφράζονται με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Ο αριθμός των εισακτέων άλλαξε πολύ φέτος, μετά την εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά, που συρρίκνωσε τα ΤΕΙ και άλλαξε τις ισορροπίες μειώνοντας τις θέσεις στις θεωρητικές σχολές και αύξησε τις θέσεις στις θετικές. Ο μεγάλος αδικημένος αυτής της ανακατανομής των θέσεων είναι οι υποψήφιοι από τα Τεχνικά Λύκεια, τα ΕΠΑΛ, που διεκδικούν θέσεις μόνο στα ΤΕΙ με ειδικό ποσοστό 21% και είδαν τις προσφερόμενες σ' αυτούς θέσεις να μειώνονται κατά σχεδόν 30%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages