Δόθηκαν οι υποτροφίες του δήμου Καλαμάτας από το κληροδότημα Λυκούργου Σκιά - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δόθηκαν οι υποτροφίες του δήμου Καλαμάτας από το κληροδότημα Λυκούργου Σκιά

Δόθηκαν οι υποτροφίες του δήμου Καλαμάτας από το κληροδότημα Λυκούργου Σκιά

Share This
Ποσόν 38.500 ευρώ αντιστοιχεί συνολικά στις υποτροφίες προς φοιτήτριες και φοιτητές από τα έσοδα του κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά για φέτος, τις σχετικές δε επιταγές επέδωσε σήμερα ο Δήμαρχος σε δικαιούχους φοιτητές και σε εκπροσώπους τους. Υποτροφίες λαμβάνουν οι φοιτητές Μιχαήλ Παναγιωτόπουλος, Ολυμπία Μιχαλοπούλου, Σωτήριος Νικολακέας, Ευάγγελος Ηλιόπουλος και Παναγιώτα Σταματίου (ακαδημαϊκό έτος 2011 – 2012), καθώς και Ιωάννης Ψυχογιός, Μαρία Ξενούλη και Παναγιώτα – Μαρία Γκόνη – Ρήγα (ακαδημαϊκό έτος 2012 – 2013).
Ο Π. Νίκας, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι οι 8 φετινές υποτροφίες θα γίνουν του χρόνου 16 και στη συνέχεια ακόμη περισσότερες, κάτι που οφείλεται στην καλή διαχείριση εκ μέρους του Δήμου των περιουσιακών στοιχείων του κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά. Εξ αυτών, το κυριότερο είναι το διατηρητέο στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, για το οποίο με τις κατάλληλες ενέργειες ο Δήμος κατάφερε να πετύχει σχεδόν τον τριπλασιασμό του ενοικίου. «Τα έσοδα πηγαίνουν για τα παιδιά της Καλαμάτας που σπουδάζουν και έχουν ανάγκη. Τα κτήρια του κληροδοτήματος Σκιά ανήκουν στη νεολαία», επεσήμανε ο Δήμαρχος. Τέλος, ευχαρίστησε την Επιτροπή που επιλέγει τους δικαιούχους, η οποία αποτελείται από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας, το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ένα Δικαστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages