Οι διακοπές τελείωσαν Σαμαράς και Βενιζέλος ετοιμάζονται για το καυτό Φθινόπωρο! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Οι διακοπές τελείωσαν Σαμαράς και Βενιζέλος ετοιμάζονται για το καυτό Φθινόπωρο!

Οι διακοπές τελείωσαν Σαμαράς και Βενιζέλος ετοιμάζονται για το καυτό Φθινόπωρο!

Share This
ΣΥΣΚΕΨΗ στο Μέγαρο Μαξίμου συγκαλεί στις 10 το πρωί, αύριο, ο πρωθυπουργός με όλους τους υπουργούς και όσους γενικούς γραμματείς έχουν εκκρεμότητες εν όψει της νέας αξιολόγησης του Σεπτεμβρίου. Ήδη, χθες, ο Αντώνης Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με πολλά στελέχη της κυβέρνησης και έχουν όλοι ειδοποιηθεί για τη σύσκεψη της Τρίτης. Έχει ζητήσει από όλους τους υπουργούς που έχουν ακόμη εκκρεμότητες, κυρίως στα θέματα των αλλαγών στο Δημόσιο, να έχουν κλείσει όλα τα ζητήματα μέχρι το τέλος Αυγούστου, ενώ της συνάντησης της Τρίτης αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες.
ΜΑΧΗ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΤΩΠΑ
Ο Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ετοιμάζονται το προσεχές διάστημα να δώσουν μάχη σε δύο μέτωπα. Αφενός το έργο της δικομματικής κυβέρνησης θα βρεθεί στο μικροσκόπιο της τρόικας, αφετέρου η Αντιπολίτευση έχει προαναγγείλει «θερμό» φθινόπωρο. Όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», οι δύο πολιτικοί αρχηγοί γνωρίζουν ότι για να κερδίσουν τη μάχη θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις εκκρεμότητες που απορρέουν από τη συμφωνία με τους δανειστές, χωρίς να ληφθούν επιπλέον μέτρα, και παράλληλα να αρχίσουν να εμφανίζονται τα πρώτα θετικά σημάδια για την κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός, που επιστρέφει τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου, θα θέσει υπό την επίβλεψή του τις δραστηριότητες των υπουργών, με στόχο τη μέγιστη δυνατή απόδοση το επόμενο κρίσιμο διάστημα. Στόχος του είναι η θετική αξιολόγηση από την τρόικα, ώστε εν συνεχεία να υπάρξει με τους πιστωτές διαπραγμάτευση με καλύτερους όρους. Πάντως, το μήνυμα που στέλνει ο πρωθυπουργός προς πάσα κατεύθυνση είναι σαφές: «Η πολιτική μας είναι δεδομένη. Δεν χωρούν πισωγυρίσματα. Προχωρούμε μπροστά κι όποιος αντέξει». ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΘ Από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (στις 7 Σεπτεμβρίου) ο πρωθυπουργός αναμένεται να διαμηνύσει ότι οι θυσίες των πολιτών «δεν πάνε χαμένες». Παράλληλα θα παρουσιάσει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα και θα επιχειρήσει να πείσει την κοινωνία ότι η κατάσταση αρχίζει να αλλάζει προς το καλύτερο. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα βρεθεί στη ΔΕΘ στις 8 Σεπτεμβρίου και, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, στη συνάντηση που θα έχει με εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων και με ηγετικά στελέχη της Αυτοδιοίκησης θα θέσει «το μείζον θέμα της επανεκκίνησης της οικονομίας». Επικεφαλής κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ στο οποίο θα μετέχουν και κυβερνητικά στελέχη του Κινήματος με αιχμή τα αναπτυξιακά και κοινωνικά υπουργεία, καθώς και οι υπεύθυνοι των αντίστοιχων Τομέων του Κινήματος, θα αναφερθεί στους βασικούς άξονες του εθνικού σχεδίου για την ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση της χώρας που, κατά τη Χαριλάου Τρικούπη, αποτελούν και τη βάση της επικαιροποιημένης προγραμματικής συμφωνίας, με την οποία θα πορευθεί η κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στις πολιτικές για τις αναπτυξιακές προτεραιότητες στους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής, της ενέργειας και του περιβάλλοντος, των υποδομών, του τουρισμού και της ναυτιλίας, για τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας, την αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με αλλαγές στο Φορολογικό, στη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής με μέτρα ανακούφισης των ανέργων, με μέτρα προστασίας των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων και την διόρθωση μέτρων που θίγουν ιδιαίτερα το κοινωνικό σύνολο χωρίς να αποδίδουν στην οικονομία (π.χ. φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages