Πρόταση για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Παράκαμψης ΤΚ Δάρα στο Πεταλίδι - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πρόταση για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Παράκαμψης ΤΚ Δάρα στο Πεταλίδι

Πρόταση για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Παράκαμψης ΤΚ Δάρα στο Πεταλίδι

Share This
Κατατέθηκε σήμερα στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Πελοποννήσου, πρόταση για την χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Βελτίωση προσβασιμότητας από 9η Εθνική Οδό προς 3η Επαρχιακή Οδό στο τμήμα: παράκαμψη Τ.Κ. Δάρα» της Δημοτικής Ενότητας Πεταλιδίου του Δήμου Μεσσήνης, συνολικού προϋπολογισμού: 1.012.000,00 ευρώ. Η πρόταση υποβλήθηκε για χρηματοδότηση στα πλαίσια του Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων». Η πρόταση αφορά την κατασκευή νέας χάραξης για την παράκαμψη της τοπικής κοινότητας Δάρα με παράλληλη βελτίωση των διασταυρώσεων με τον υπάρχοντα δρόμο Δάφνη-Δάρα-Δροσιά.
Η νέα χάραξη ξεκινάει επί της υπάρχουσας οδού Δάφνη-Δάρα, αναπτύσσεται νότια του οικισμού Δάρα παρακάμπτοντας τον οικισμό, ακολουθώντας περίπου το ίχνος αγροτικού χωματόδρομου και καταλήγει στον υπάρχοντα δρόμο Δάρα-Δροσιά, μετά τον οικισμό Δάρα. Το συνολικό μήκος της νέας χάραξης είναι 1206,42 μέτρα. Το έργο προβλέπει επίσης κατασκευή σωληνωτών οχετών, οδοστρωσία και ασφαλτικά, στηθαία ασφαλείας, διαγραμμίσεις, σημάνσεις κτλ. Στόχος της πρότασης είναι η ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων αποφορτίζοντας τη στενή διέλευση εντός του οικισμού Δάρα, καθώς και η ευχερής διακίνηση του πληθυσμού και των προϊόντων. Παράλληλα, ενισχύεται η ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής μας και βελτιώνεται το επίπεδο της ζωής καθώς και η τουριστική ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages