Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΝΕΙ ΤΟ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΝΕΙ ΤΟ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΝΕΙ ΤΟ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ

Share This
Ο Δήμος Καλαμάτας προχωρεί ταχύτατα τις διαδικασίες για τη λειτουργία υδατοδρομίου στην πόλη, καθώς το ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ενέκρινε την προκήρυξη πλειοδοτικής δημοπρασίας για την παραχώρηση άδειας χρήσης χερσαίου χώρου, συνοδευόμενης από εκτέλεση έργων, για το σκοπό αυτό.
Το τμήμα του προς παραχώρηση χώρου – τμήματος χερσαίας ζώνης λιμένα είναι εκτάσεως έως 120 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκεται στο άκρο του βόρειου κρηπιδώματος του λιμένα Καλαμάτας, απέναντι από το Λιμεναρχείο. Σε αυτό θα εκτελεσθούν από τον παραχωρησιούχο οι αναγκαίες εργασίες ώστε να λειτουργήσουν οι αναγκαίες εγκαταστάσεις. Η σχετική προκήρυξη αποστέλλεται άμεσα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προς έλεγχο και όταν ληφθεί η έγκριση, θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός.
Για το θέμα αυτό έγινε σήμερα σύσκεψη στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της εταιρείας Hellenic Seaplanes Νικόλα Χαραλάμπους και Δημήτρη Μουρίκη.
ydroplana 1 
Η εταιρεία αυτή ενδιαφέρεται να μετάσχει στο διαγωνισμό για την παραχώρηση του χερσαίου χώρου, ώστε στη συνέχεια να πραγματοποιηθούν η αδειοδότηση, η κατασκευή και η λειτουργία υδατοδρομίου.
ydroplana
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της εταιρείας για το ενδιαφέρον της, τόνισε πως ο Δήμος Καλαμάτας δίδει μεγάλη σημασία στη λειτουργία υδατοδρομίου στην Καλαμάτα και επεσήμανε πως ο σχετικός διαγωνισμός θα γίνει σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου, ανοιχτός σε όποιον επιχειρηματία επιθυμεί να μετάσχει. Επιδίωξη του Δήμου Καλαμάτας είναι να λειτουργήσει υδατοδρόμιο όσο το δυνατόν συντομότερα στην περιοχή μας, καθώς αυτό θα αποτελέσει στην ουσία ένα δεύτερο αεροδρόμιο, με όλα τα σχετικά οφέλη.
Η σύνδεση της Καλαμάτας με άλλες περιοχές μέσω υδροπλάνων, με πτήσεις που κρατούν περί τη μισή ώρα όπως αυτή μεταξύ Καλαμάτας και Χανίων ή εκείνη μεταξύ Καλαμάτας και Μήλου, θα βελτιώσει τη συγκοινωνία ανάμεσα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.
map
Επίσης, θα είναι δυνατή η συνεργική λειτουργία του υδατοδρομίου με το αεροδρόμιο Καλαμάτας και τις δεκάδες διεθνείς συνδέσεις που αυτό διαθέτει, για την εξυπηρέτηση των τουριστών με σταθμό μετεπιβίβασης για τον τελικό τους προορισμό την Καλαμάτα. Ανάλογη συνεργική λειτουργία είναι δυνατή και με τον τουρισμό κρουαζιέρας. Πέραν του οφέλους στον τουρισμό, θα υπάρχει η δυνατότητα και γρήγορης διασύνδεσης με άλλα μέρη της Πελοποννήσου, αλλά και η εξυπηρέτηση πτήσεων φορτίου.
Η λειτουργία υδατοδρομίου συνεπάγεται τη δημιουργία θέσεων εργασίας άμεσα, λόγω του προσωπικού που θα απασχολείται εκεί και έμμεσα λόγω της αύξησης του τουριστικού ρεύματος και της επιβατικής κίνησης. Η δε εταιρεία Hellenic Seaplanes ενδιαφέρεται, εφόσον της κατακυρωθεί ο διαγωνισμός, για τη λειτουργία του υδατοδρομίου Καλαμάτας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages