ΕΡΧΟΝΤΑΙ...ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΚΡΥΟ1 - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΡΧΟΝΤΑΙ...ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΚΡΥΟ1

ΕΡΧΟΝΤΑΙ...ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΚΡΥΟ1

Share This
Χαλάει πάλι ο καιρός από την Πέμπτη με το κρύο να κατεβαίνει και στα νότια της χώρας. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού με πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα στα ορεινά και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά.
Πιο αναλυτικά:
1. Την Πέμπτη (21-12-2017)
Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά διαστήματα στα Κύθηρα, την Πελοπόννησο (κυρίως στην ανατολική και τη νότια).
Βροχές κατά περιόδους ισχυρές είναι πιθανόν να σημειωθούν στην Ευρυτανία, την Φωκίδα, την ανατολική Στερεά (κυρίως στην Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την Εύβοια).
Β. Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο αρχικά από τα 600 μέτρα και σταδιακά μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα ορεινά.
Στις υπόλοιπες περιοχές καθώς και στην Θεσσαλία (κυρίως στο Πήλιο) κατά διαστήματα θα χιονίζει στα ημιορεινά (500-600 μέτρα).
Γ. Οι θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι στη νότια Πελοπόννησο και τα Κύθηρα θα ενισχυθούν τη νύχτα στα 9 και πιθανόν στα 10 μποφόρ.
2. Την Παρασκευή (22-12-2017)
Α. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στις παραπάνω περιοχές. Επιπλέον ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανόν να σημειωθούν από το μεσημέρι στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τη νύχτα στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Πυκνό χιόνι στα ορεινά της Κρήτης, κυρίως στα δυτικά.
Β. Οι βορειάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.
3. Το Σάββατο (23-12-2017)
Τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη και θα εξασθενήσουν.
Ο καιρός μπορεί να επιδεινωθεί το βράδυ και από τα βόρεια με τοπικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά, καταιγίδες στο Αιγαίο, θυελλώδεις βορειάδες και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages