ΓΑΛΑΖΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΓΑΛΑΖΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΑΛΑΖΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Share This
H επιβεβαίωση της ενότητας του κόμματος, η ακόμη περαιτέρω ισχυροποίηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για την έξοδο της χώρας από την κρίση, είναι οι τρεις βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί το 11ο συνέδριο αρχών και θέσεων του κόμματος οι εργασίες του οποίου αρχίζουν σήμερα και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή. 
Έχοντας την δημόσια στήριξη των δύο πρώην πρωθυπουργών, ο Πρόεδρος της ΝΔ λίγο μετά τις 10 το πρωί, θα ανέβει στο βήμα του 11ου συνεδρίου και με ένα σύντομο χαιρετισμό θα ανοίξει τις εργασίες του ανώτατου κομματικού οργάνου, παρουσία 2.800 συνέδρων. Με κεντρικό σύνθημα «Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να ενισχύσει το μεταρρυθμιστικό του προφίλ, παρουσιάζοντας μια σειρά από τομές που θα πρέπει άμεσα να προσχωρήσουν προκειμένου να επιστρέψει η οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης. Παράλληλα θα καλέσει σε πανστρατιά όλα τα στελέχη προκειμένου η ΝΔ να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, τονίζοντας πως σε αυτή την μάχη δεν περισσεύει κανείς. 
Στο Μοσχάτο «ποντάρουν» πολλά σε αυτό το συνέδριο καθώς εκτός από την μεγάλη συσπείρωση που επικρατεί στην γαλάζια βάση και επιβεβαιώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει πρόσκληση στους πολίτες που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους να στηρίξουν την ΝΔ καθώς, όπως θα πει, είναι η μόνη παράταξη που έχει έτοιμο σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση αλλά και η πολιτική δύναμη που μπορεί να διώξει από την εξουσία την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. «Οι πολιτικές εξελίξεις, που μπορεί να είναι γρήγορες, επιβάλλουν να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα. Όχι με μεγάλα λόγια. Με ξεκάθαρες κατευθύνσεις και εφαρμόσιμο σχέδιο. Με στόχο να περάσουμε, επιτέλους, από την Ελλάδα της μιζέριας και της στασιμότητας, στην Ελλάδα των ευκαιριών για όλους» τόνισε κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ. Επίσης ιδιαιτέρως σημαντικό κρίνεται το γεγονός ότι ανάμεσα στα κόμματα της αντιπολίτευσης που παραδοσιακά παίρνουν τον λόγο στην αρχή του συνεδρίου, θα βρίσκονται και δύο πολιτικοί αρχηγοί. Η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης δύο πρόσωπα με τα οποία διατηρεί πολύ καλές προσωπικές σχέσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Συνέδριο με πολλές καινοτομίες και κάλπη 
Μπορεί στο συνέδριο να μην εκλέγοντα μέλη για την πολιτική επιτροπής, ωστόσο κάλπη θα στηθεί προκειμένου οι σύνεδροι να απαντήσουν σε μια σειρά από πολιτικά διλλήματα. Από την αντιπολιτευτική γραμμή που θα πρέπει να χαράξει η ΝΔ, μέχρι για το αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να εκλέγεται από τον λαό. 
 Η συγκεκριμένη ψηφοφορία είναι μια απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς θέλει να καταγραφεί με επίσημο τρόπο, η άποψη του ανώτατου κομματικού οργάνου για μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν την πολιτική. Με αυτό τον τρόπο, εκτιμούν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, αναβαθμίζεται πρακτικά και ο ρόλος των συνέδρων. Το συνέδριο θα είναι χωρισμένο σε τρεις ενότητες: «Υπηρεσίες για τον πολίτη: Από το τέλμα στην ποιότητα», «Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές» και «Νέα γενιά: Από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages