Μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

Μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

Share This
Το 2018 θα είναι τραυματικό για όσους εργάζονται ή εργάζονταν στο Δημόσιο αφού θα δουν μειώσεις σε μισθούς και συνταξεις. Μπορεί το Δημόσιο να μπαίνει για τα καλά στην ψηφιακή εποχή μέσα στο 2018, όμως οι αλλαγές που αναμένονται θα επηρεάσουν και το έμψυχο δυναμικό. Και θα έχουν αντίκρισμα στην τσέπη των νέων συνταξιούχων.
Η νεα χρονιά θα φέρει σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, μέχρι και απώλειες θέσεων εργασίας, ενώ το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η κυβέρνηση είναι το θέμα της αξιολόγησης η οποία θα γίνει ηλεκτρονικά.

Κούρεμα στις επικουρικές – Η ρήτρα θνησιμότητας

Μειωμένες από 10% έως και 20% θα είναι οι επικουρικές που θα εκδοθούν στις αρχές του 2018. Οι επικουρικές συντάξεις θα βγουν με τρία χρόνια καθυστέρηση και μάλιστα με βάση το νεο μαθηματικό τύπο. Οι νέες επικουρικές θα είναι κάτι σαν μίνι επίδομα αφού θα ισχύουν ρήτρες ηλικίας, θνησιμότητας και μείωσης των ελλειμμάτων του νέου ταμείου.
Ο ασφαλισμένος που αποχωρεί στα 59 θα πάρει μικρότερη σύνταξη γιατί θεωρείται θα ζήσει περισσότερο από εκείνον που θα βγεί στην σύνταξη στα 67.
Επίσης, αν την χρονιά της συνταξιοδότησης το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί, τότε αυτόματα η σύνταξη θα κουρεύεται!
Με το νεο μαθηματικό τύπο η μέση επικουρική θα είναι στα 157 ευρώ.

Μειώσεις στις αποδοχές

Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν μειώσεις από 43 έως και 60 ευρώ το μήνα. Κι αυτό παρότι την διετία 2018 – 2020 λήγει το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων.
Γιατί θα δουν μειώσεις; Γιατί πολύ απλά, οι αυξήσεις που θα προκύψουν θα συμψηφιστούν με τα ποσά των μειώσεων των βασικών μισθών τους τα οποία προέκυψαν ως προσωπική διαφορά μέσα από το εναιίο μισθολόγιο. Οι απώλειες θα είναι διπλάσιες και μπορεί να φτάσουν και τα 120 ευρώ το μήνα!

Μαχαίρι στις συντάξεις

Το 2018 περί που 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι θα πάρουν την «λυπητερή» που θα περιέχει την προσωπική διαφορά από τον επανυπολογισμό της σύνταξής τους. Ήδη το χαρτί έχει φτάσει στους συνταξιούχους πρώην ΙΚΑ και δημοσίου  και αυτό το μήνα ήρθε η σειρά συνταξιούχων ΔΕΚΟ και τραπεζών.
Στις χαμηλές συντάξεις οι προσωπικές διαφορές είναι μηδενικές, όμως στις υψηλές συντάξεις φτάνουν και το 30%! Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 2019 οι πραγματικές μειώσεις δεν θα είναι μόνο 18% αλλά θα φτάσουν στο 25% καθώς καταργούνται επιδόματα συζύγου και τέκνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages