ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ..ΚΑΛΑΜΑΤΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ..ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ..ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Share This
Την ανάσα τους κρατούν συμβολαιογράφοι και κυβέρνηση ενόψει της αυριανής ημέρας. Και αυτό διότι αύριο, 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα του Αγίου Νικολάου, έχουν προγραμματιστεί 124 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων ο ένας θα γίνει ηλεκτρονικά και αφορά στο γνωστό πλοίο -για όσους έχουν ταξιδέψει τουλάχιστον προς ή από τη Μυτιλήνη- «Αίολος Κεντέρης».
Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις και φυσικά δεν περιορίζονται στο νομικό πεδίο. Τα επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας και η πολεμική ατμόσφαιρα που επικρατεί, δημιουργούν τις συνθήκες της τέλειας καταιγίδας, με τους πλειστηριασμούς αυτούς καθ’ αυτούς να περνάνε σε δεύτερη μοίρα, παρ’ ότι αφορούν σε κάθε λογής ακίνητα.
Θέμα ημερών, αν όχι ωρών, είναι η κατάθεση της διάταξης, η οποία ήταν το κίνητρο για την αναστολή των κινητοποιήσεων των συμβολαιογράφων: Η πρόβλεψη αυτοφώρου για όσους παρεμποδίζουν τη διενέργεια πλειστηριασμών. Ωστόσο, αν λάβει κανείς υπόψιν τις συγκρούσεις που έλαβαν χώρα στα Ειρηνοδικεία, γεννάται το ερώτημα πώς ακριβώς θα εφαρμοστεί μια τέτοια διάταξη, χωρίς να γίνει σύρραξη.
Επί της ουσίας, ο κατάλογος των πλειστηριασμών που έχουν αναγγελθεί και βρίσκονται αναρτημένοι στην ειδική ιστοσελίδα (https://deltio.tnomik.gr/auctions) είναι μακρύς. Στο τέλος αυτού του καταλόγου, η 124η περίπτωση, αφορά στο «Αίολος Κεντέρης Ι» της Ναυτιλιακής Εταιρίας Λέσβου. Το ποσό για το οποίο έγινε η κατάσχεση δεν είναι μικρό (4.00.000 ευρώ) και βγαίνουν στο «σφυρί» τα πάντα, ακόμα και οι άγκυρες. Τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκαν τα 4.500.000 ευρώ. Οι πλειστηριασμοί «απλώνονται» στα Πρωτοδικεία όλης της χώρας. Από την Αθήνα και τον Πειραιά ως τη Θεσσαλονίκη, από τη Βέροια ως την Καλαμάτα, από τη Λάρισα ως τη Ρόδο, από τη Λευκάδα ως το Ρέθυμνο. Επαγγελματικοί χώροι, βιοτεχνίες, οικόπεδα, μονοκατοικίες αλλά και διαμερίσματα, βγαίνουν στο «σφυρί». Πρόκειται μόνο για βίλες; Όχι. Και αρκεί μια εξαντλητική ανάγνωση των προγραμμάτων πλειστηριασμών, για να εντοπίσει κανείς και μικρά ακίνητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages