Ξυγκώρος: Προτάσεις με επιστολή προς Θεοδωρικάκο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ξυγκώρος: Προτάσεις με επιστολή προς Θεοδωρικάκο

Ξυγκώρος: Προτάσεις με επιστολή προς Θεοδωρικάκο

Share This
Μια σειρά από συγκεκριμένα μέτρα καταθέτει προς τον Υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Β. Ξυγκώρος. Στις προτάσεις ελάφρυνσης του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων αυτές εστιάζουν και αναλυτικά επισημαίνεται:
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Σε συνέχεια των ραγδαίων οικονομικών συνέπειων των επιπτώσεων της πανδημίας του COVID-19 καθώς και των μέτρων περιορισμού αυτών στις επιχειρήσεις, θεωρούμε απαραίτητη την ουσιαστική ενδυνάμωση των κατά τόπους Δημοτικών Αρχών της χώρας (σε συνέχεια της από 10/04/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου), έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας οικονομικών αντίμετρων ελάφρυνσης των επιχειρήσεων από περεταίρω μη διαχειρίσιμα βάρη.
Σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, όπου κυρίαρχος στόχος επιβάλλεται να είναι η επιβίωση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και η διατήρηση των θέσεων εργασίας, προτείνουμε την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων, όπως:
  • Απαλλαγή πληρωμής των τελών κάλυψης κοινοχρήστων χώρων και αιγιαλού της χρήσης του 2020 και τον συμψηφισμό με επόμενους λογαριασμούς των ποσών αυτών, στην περίπτωση που έχουν καταβληθεί.
  • Απαλλαγή ανταποδοτικών δημοτικών τελών που καταβάλλονται με τους λογαριασμούς ρευματοδότησης, για όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους Δήμους από την ημερομηνία της αναστολής των εργασιών έως 31/12/2020, απαλλαγή και συμψηφισμός σε αυτά που έχουν καταβληθεί από 01/03/2020, ημερομηνία ισχύς των απαγορεύσεων.
  • Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων και τέλος παρεπιδημούντων για τις επιχειρήσεις εστίασης και τα ξενοδοχεία (0,5%).
  • Απαλλαγή παρακρατήσεων από τους Δήμους στα έσοδα των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών για μη ληξιπρόθεσμες και ενήμερες οφειλές που δημιουργήθηκαν από την 01.03.2020.
  • Ευνοϊκή τιμολογιακή πολιτική στην τιμολόγηση των τελών, της αποχέτευσης και του νερού για τις επιχειρήσεις κυρίως στο χώρο της διαμονής και της εστίασης.
  • Λόγω των εξαγγελθέντων περιοριστικών μέτρων λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, την νόμιμη διευκόλυνση ανάπτυξης των επιχειρήσεων στους όμορους χώρους, όπου φυσικά αυτό είναι εφικτό.
  • Δυνατότητα ρύθμισης σε 120 δόσεις όλων των οφειλών των επιχειρήσεων με ελάχιστη καταβολή δόσης προς τους Δήμους και τα εποπτευόμενα Νομικά Πρόσωπα αυτών, με ταυτόχρονη αναστολή κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης έως 31/12/2020.
Αυτή την κομβικά δύσκολη περίοδο, όπου τις οικονομικές επιπτώσεις της θα τις βιώνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα και αφού παρέλθει κάθε κίνδυνος για την υγεία των πολίτων, ευελπιστούμε να σας έχουμε δίπλα μας και να πράξετε τα δέοντα.
Με εκτίμηση, Βαγγέλης Ξυγκώρος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages