Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής Καλαμάτας για πολύμηνο άτυπο lockdown. - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής Καλαμάτας για πολύμηνο άτυπο lockdown.

Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής Καλαμάτας για πολύμηνο άτυπο lockdown.

Share This


 Ένας δύσκολος χειμώνας περιμένει τις επιχειρήσεις τις εστίασης καθώς τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής Καλαμάτας  δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην επιβίωση των επιχειρήσεων. Στην πραγματικότητα η εστίαση μπαίνει ξανά σε ένα πολύμηνο άτυπο lockdown.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

“Διαβάζουμε καθημερινά σχόλια και αναρτήσεις από διάφορους ειδικούς και μη. Μπαίνουμε στην θέση αυτών που μάχονται υπέρ του εμβολιασμού αλλά και αυτών που είναι κατά. Γνωρίζουμε ότι κάποιοι από εμάς τα πήραν χοντρά αλλά ξέρουμε και αρκετούς που δεν έχουν πάρει τίποτα. Υπάρχουν  πετυχημένοι επιχειρηματίες αλλά και τυχοδιώκτες που μαυρίζουν την εικόνα του κλάδου. Είμαστε αιχμάλωτοι της «επανεκκίνησης» αλλά ελπίζουμε. Μπορούμε να γράφουμε όλο το βράδυ αντιθέσεις και σχόλια σε επίπεδο φιλικής κουβέντας.

Αλλά πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει. Είμαστε στο μηδέν. Δεν βλέπουμε φως στο τούνελ. Η μικρομεσαία τάξη στην οποία ανήκουμε σβήνει. Καθημερινά λειτουργούμε κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ο τσαμπουκάς και η υπερηφάνεια που διαθέτουμε μας κρατούν ζωντανούς. Δεν γίνετε να μην υπάρχει αύριο για την εστίαση. Δεν γίνετε να χαθεί έτσι εύκολα η διασκέδαση και το χαμόγελο που προσφέρουμε καθημερινά στους πελάτες μας.

Δεν είμαστε εγκληματίες. Δεν είμαστε έμποροι ναρκωτικών ή μπράβοι τις νύχτας. Απλοί άνθρωποι είμαστε που δουλεύουμε οικογενειακά τις επιχειρήσεις μας για να ζήσουμε. Αρκετοί δεν έχουμε μόρφωση, αλλά είμαστε αυθεντικοί και αληθινοί για να μας τιμά ο κόσμος στα μαγαζιά μας. Πολλοί από εμάς διαφημίζουμε καθημερινά στους ξένους τις ομορφιές του τόπου μας. Επικοινωνούμε την Ελληνική φιλοξενία με τον καλύτερο τρόπο και καμαρώνουμε για την χώρα μας. Δεν έχουμε πάρει Master στο Marketing ή στο hospitality αυτό είναι η ζωή μας, είναι η ενέργεια μας, είναι η τροφή μας.

Κ. Πρωθυπουργέ είστε η τελευταία μας ελπίδα.

Ελάτε να σας παρουσιάσουμε την κατάσταση όπως πραγματικά είναι και όχι όπως την περιγράφει το επιτελείο σας.

Ελάτε να σας εξηγήσουμε πόσο δύσκολα μπορεί να λειτουργήσει κάποιος που αντιμετωπίζεται ως εγκληματίας. Με απανωτούς ελέγχους όχι μόνο για Covid αλλά και για ότι άλλο υπάρχει. Σε καθημερινή βάση με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς πολλές φορές.

Ελάτε να σας πούμε πως οι επιστρεπτέες Ναι! μας βοήθησαν αλλά τώρα ακόμα και οι εκπτώσεις που έχετε ανακοινώσει μπορεί να γίνουν θηλιά για αρκετούς μικρομεσαίους που δεν έχουν δουλέψει με πλήρη ελευθερία για να εισπράξουν υπεραξίες.

Ελάτε να σας πούμε πόσο δύσκολο είναι να κρατήσουμε το προσωπικό μας χωρίς να δουλεύουμε σε εσωτερικούς χώρους με 100% πληρότητα.

Ελάτε να σας πούμε ότι τα στοιχεία που σας παρουσιάζουν δεν είναι πραγματικά είναι λογιστικές εγγραφές με λογιστικά τρικ. Η πραγματική ζημιά θα φανεί στα επόμενα χρόνια.

Ελάτε να σας πούμε ότι η εστίαση δεν είναι μόνο κλαμπ και μπουζούκια όπως παρουσιάζουν οι τηλεοράσεις.  Υπάρχουν και τα μαγαζιά της γειτονίας, τα οικογενειακά παραδοσιακά καφενεία, τα εστιατόρια και οι καφετέριες που έχουν διαφημίσει τη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια.

Είμαστε υπερήφανοι για να ζητάμε ελεημοσύνη και οίκτο. Θέλουμε δικαιοσύνη και ανθρωπιά. Ο κλάδος μας βάλλεται ανελέητα εδώ και 2 χρόνια πολλές φορές και με δική μας ευθύνη. Ήρθε όμως η ώρα να μας δώσετε Ελπίδα.

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε μια επικοινωνιακή καταιγίδα εναντίον όλου του κλάδου με σκοπό να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν. Η Εστίαση στο σύνολο της σας διαβεβαιώνουμε δεν διαφωνεί με τις προτροπές για εμβολιασμό. Διαφωνεί με τον τρόπο που επιχειρείται. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την προσπάθεια ενημέρωσης αλλά είμαστε εδώ για να ζητήσουμε ισονομία. Η πρόθεση μας είναι να βοηθήσουμε στο έργο σας. Δεν επιζητούμε αντιπαράθεση αλλά σύνθεση. Σύνθεση απόψεων με γνώμονα το κοινό καλό.

Η επιδότηση των ενεργειακών χρεώσεων είναι επιτακτική ανάγκη πλέον για το σύνολο του κλάδου.

Η μετάθεση αποπληρωμής των επιστρεπτέων ακόμη και η διαγραφή για κάποιες επιχειρήσεις  θα είναι σωτήρια για όλους.

Μείωση των ενοικίων απαραίτητη για επιχειρήσεις που υπολειτουργούν.

Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών ή προγράμματα στήριξης της απασχόλησης θα βοηθήσουν στην ρευστότητα μας.

Δυνατότητα άντλησης νέων κεφαλαίων από ΕΣΠΑ για στήριξη του κλάδου.

Μη επιστρεπτέα για επιχειρήσεις που έχουν πτώση.

Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεται στην διαχείριση της πανδημίας αλλά η κατάσταση στο χώρο μας είναι ανεξέλεγκτη. Τα υπερβολικά πρόστιμα, Οι καθημερινοί έλεγχοι δημιουργούν ασφυκτικό κλίμα και εγκυμονούν κινδύνους.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages