Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας με ερωτήματα το θέμα των προνοιακών επιδομάτων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας με ερωτήματα το θέμα των προνοιακών επιδομάτων

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας με ερωτήματα το θέμα των προνοιακών επιδομάτων

Share This

 

Με μεγάλο ενδιαφέρον στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμάτας τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα που έχει ανακύψει αναφορικά με τις καταγγελίες για χορήγηση παράνομων προνοιακών επιδομάτων, σε άτομα που προφανώς, δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος έδωσε τις απαντήσεις του, τονίζοντας πως το θέμα πήρε από την πρώτη στιγμή τη νομική οδό και πως μέχρι στιγμής γίνεται λόγος για 300 χιλιάδες και όχι για εκατομμύρια ευρώ. Με 4,8 εκατ. ευρώ φέρεται ότι ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο από επιδόματα που εγκρίθηκαν παράτυπα από τη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας.

Από έκθεση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) αποκαλύπτεται ότι δύο υπάλληλοι της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, ενέκριναν αρκετές παράτυπες αιτήσεις για την καταβολή από τον Οκτώβριο του 2019 έως τον Σεπτέμβριο του 2020 επιδόματος στέγασης και Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΚΕΑ) σε μη δικαιούχους, ακόμα και από άλλους δήμους της χώρας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages