Σε ετοιμότητα ο Δήμος Καλαμάτας για την αντιμετώπιση του παγετού - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Καλαμάτας για την αντιμετώπιση του παγετού

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Καλαμάτας για την αντιμετώπιση του παγετού

Share This


 
Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, καθώς σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τις επόμενες μέρες και ιδίως από το Σαββατοκύριακο 27-28 Ιανουαρίου 2022, αναμένεται κύμα κακοκαιρίας με τα βασικά του χαρακτηριστικά να είναι οι πυκνές χιονοπτώσεις καθώς και η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

Στο πλαίσιο του καλύτερο συντονισμού πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, με τη συμμετοχή των αρμοδίων Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου.

Ο Δήμος Καλαμάτας διαθέτει επικαιροποιημένο σχέδιο για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού με την κωδική ονομασία “Βορέας”.

Ως προς την προετοιμασία μηχανήματα και προσωπικό είναι σε επιφυλακή προκειμένου να παρέμβουν εφόσον κριθεί αναγκαίο, ενώ υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία και με Προέδρους Κοινοτήτων στα ορεινά διαμερίσματα. Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα είναι ο δημοτικός στόλος, με προσαρμοσμένες αλατιέρες, ενώ οι ορεινές Κοινότητες έχουν εφοδιαστεί με αλάτι οδικού δικτύου για τοπική χρήση. Το συντονισμό έχει ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία Γιάννης Ζαφειρόπουλος (τηλ. 6947 522 321).

Επίσης, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, ο Δήμος διαθέτει θερμαινόμενους χώρους για αστέγους. Για το λόγο αυτό οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δημοτική Αστυνομία στο τηλέφωνο 27213 60750 ή να καταφύγουν στο Α’ ΚΑΠΗ, οδός Μπούτση 1, τηλέφωνο 27210 95655.

Οι δημότες παρακαλούνται να αποφεύγουν κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων, να προσέχουν τις μετακινήσεις τους σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις και να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθούν με αυτοκίνητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages