Μάκαρης: “Η μονοκομματική δημοτική αρχή Βασιλόπουλου και η υπερκομματική αντιπολίτευση του Δήμου Καλαμάτας” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

 Μάκαρης: “Η μονοκομματική δημοτική αρχή Βασιλόπουλου και η υπερκομματική αντιπολίτευση του Δήμου Καλαμάτας”

Μάκαρης: “Η μονοκομματική δημοτική αρχή Βασιλόπουλου και η υπερκομματική αντιπολίτευση του Δήμου Καλαμάτας”

Share This

 


Άρχισαν καλά τα όργανα στο δήμο Καλαμάτας με τις μειοψηφίες πλέον να βρίσκονται στην αντεπίθεση και να συγκλίνουν στην δημιουργία ενός  νέου σχήματος που θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο, τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Ο Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» Μανώλης Μάκαρης, σε γραπτή του δήλωση εκφράζει την πεποίθηση , “είναι πλέον ξεκάθαρο ότι από την παρούσα αντιπολίτευση υπάρχει η δυνατότητα να προκύψει το νικηφόρο σχήμα των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο Καλαμάτας”.

Ενώ καυτηριάζοντας το ζήτημα των ανεξαρτητοποιήσεων δημοτικών συμβούλων, από  παρατάξεις της μειοψηφίας, αναφέρει:

“Η δημοτική αρχή Βασιλόπουλου, δυστυχώς για την Καλαμάτα, απέρριψε την ασφαλή οδό  συνεννόησης και  συνεργασίας με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης αλλά, εκμεταλλευόμενη στο έπακρον τον αντισυνταγματικό νόμο που κατήργησε την απλή αναλογική, ακολουθεί την πάγια τακτική «μεταγραφών» από τον «πάγκο»  της αντιπολίτευσης. Έτσι χάνεται ακόμα μια σημαντική ευκαιρία  προγραμματικής σύγκλισης με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που θα είχε «οικουμενική» στήριξη με πολλαπλασιαστικό όφελος για την πόλη.

Η προσάρτηση δημοτικών συμβούλων από την αντιπολίτευση στο δημαρχιακό άρμα σαφώς σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί διεύρυνση αφού οι ανεξαρτητοποιηθέντες δημοτικοί σύμβουλοι μεταπηδώντας στην δημοτική αρχή εγκατέλειψαν τις ιδέες τους, το πρόγραμμά τους και μετατράπηκαν σε πειθήνια όργανα της δημαρχιακής εξουσίας. Με αυτό το τρόπο έσπασαν το άγραφο «συμβόλαιο εμπιστοσύνης» μεταξύ των αντιπροσωπευόμενων και των αντιπροσώπων στην τοπική αυτοδιοίκηση με βάση το ισχύον σύστημα αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας που θα έπρεπε να τηρείται κατά γράμμα.

Επιπλέον στην τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο διαφαίνεται με τον πλέον εμφαντικό τρόπο η ποιοτική διαφορά μιας ισχυρής, υπερκομματικής και  ενωμένης αντιπολίτευσης που διαβουλεύεται, προτείνει και οδηγεί τα θέματα της πόλης προς μια θετική κατεύθυνση. Αντίθετα η μονοκομματική δημοτική αρχή Βασιλόπουλου χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα επιμένει να ψαρεύει σε θολά νερά”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages