ΟΙ αδειοδοτήσεις ΑΠΕ σε προστατευόμενες περιοχές - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΟΙ αδειοδοτήσεις ΑΠΕ σε προστατευόμενες περιοχές

ΟΙ αδειοδοτήσεις ΑΠΕ σε προστατευόμενες περιοχές

Share This

 Τις πρώτες έξι παρθένες ορεινές περιοχές που θα προστατευθούν από κάθε ανθρωπογενή δραστηριότητα, μεταξύ των οποίων και την κατασκευή αιολικών πάρκων, παρουσίασε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Το ερώτημα είναι αν το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε όλες τις περιοχές που προτείνονται, καθώς το υπουργείο δεν φαίνεται διατεθειμένο να «βάλει φρένο» στις αδειοδοτήσεις ΑΠΕ σε προστατευόμενες περιοχές. Μέσα σε αυτές τις περιοχές περιλαμβάνεται και ο Ταΰγετος με το Νίκο Γόντικα να εξαπολύει βολές για τον σχεδιασμό που αφήνει όπως είπε τα… περιθώρια εκμετάλλευσης των δασών από μεγάλους ομίλους.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

“«Απάτητα Βουνά» – Καμία επανάπαυση – Κανένας εφησυχασμός.

Η κυβέρνηση με τις εξαγγελίες περί «απάτητων βουνών» θέλει να κρύψει την εξελισσόμενη ληστρική εκμετάλλευση και καταστροφή των δασών στον Ταΰγετο, στον Πάρνωνα, στο Μαίναλο, στο Αρτεμίσιο και στους άλλους ορεινούς όγκους στη Πελοπόννησο, που η πλειοψηφία τους είτε έχει ήδη καταληφθεί ή υπάρχει επιδίωξη κατάληψης από βιομηχανικά συγκροτήματα ανεμογεννητριών, φωτοβολταϊκών, από ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και την αγροτοδιατροφή, με τα καταστροφικά αποτελειώματα για το περιβάλλον, για τον λαό που πληρώνει ήδη πανάκριβα την «πράσινη ενέργεια», για την πανίδα και τη χλωρίδα το έδαφος και τα νερά.

Ήδη ο Ταΰγετος που υποτίθεται ότι είναι στα «απάτητα βουνά» είναι πατημένος από τους καπιταλιστικούς όμιλους με βάση τους νόμους και τις αδειοδοτήσεις όλων των κυβερνήσεων, της Ν.Δ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Ήδη έχουν αδειοδοτηθεί 4 αιολικά βιομηχανικά συγκροτήματα στον Ταΰγετο ισχύος 135 MW και το ένα στο Σαγιά της Μάνης έχει ήδη κατασκευαστεί.

Να ξηλωθούν λοιπόν τώρα οι ανεμογεννήτριες στο Σαγιά.

Τέτοια έλεγε και λέει ο βουλευτής της Ν.Δ στη Λακωνία για τον Πάρνωνα και τον Μαλέα και οι αδειοδοτήσεις και οι εγκαταστάσεις αιολικών παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας.

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για «απάτητα βουνά», που καμία εμπιστοσύνη δεν πρέπει να δείξει ο λαός, αφορούν 143 τετραγωνικά χιλιόμετρα στα 950 τετραγωνικά χιλιόμετρα που καλύπτει ο Ταΰγετος.

Η ελπίδα βρίσκεται στην οργάνωση των αγώνων του λαού για την ολοκληρωμένη προστασία του περιβάλλοντος με γνώμονα το σύνολο των λαϊκών αναγκών, που σήμερα θυσιάζονται στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους.

Να συγκροτηθούν ΤΏΡΑ παντού Επιτροπές Αγώνα με αιτήματα:

  • STOP στην επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων στον Ταΰγετο, στο Μαίναλο, στον Πάρνωνα και στους άλλους ορεινούς όγκους στη Πελοπόννησο.
  • Ρεύμα φθηνό για τον λαό.

Η εμπειρία από τον Βόρειο Πάρνωνα δείχνει ότι σε αυτή τη κατεύθυνση μπορούν να συσπειρωθούν και να παλέψουν ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις.

Ο λαός δεν μπορεί να περιμένει τίποτα καλό από σωτήρες γιατί:

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages