Εκτίναξη έως 60% των τιμών ελαιολάδου λόγω ξηρασίας και για την Μεσσηνία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εκτίναξη έως 60% των τιμών ελαιολάδου λόγω ξηρασίας και για την Μεσσηνία

Εκτίναξη έως 60% των τιμών ελαιολάδου λόγω ξηρασίας και για την Μεσσηνία

Share This

 


Στην Ελλάδα, οι παραγωγοί αναμένουν υψηλότερο κέρδος, λόγω ζήτησης από το εξωτερικό, ενώ οι τιμές έχουν ήδη αυξηθεί κατά 17,5%

Στα ύψη έχουν σκαρφαλώσει οι τιμές του ελαιολάδου στην Ισπανία. Το ράλι στο βασικό αυτό διατροφικό προϊόν των χωρών της Μεσογείου αποδίδεται κατά κύριο λόγο στη μεγάλη ξηρασία που πλήττει την Ιβηρική και πλήττει καίρια τις καλλιέργειες. Ανησυχία έχει αρχίσει να δημιουργείται επίσης και για την παραγωγή στην Ιταλία, που και αυτή πλήττεται από ξηρασία, ενώ δεν λείπουν οι φόβοι και για την Ελλάδα που βρίσκεται σε παρόμοια κλιματική ζώνη με την Ιταλία.

Οι τιμές του ελαιολάδου στην Ισπανία έχουν αυξηθεί κατά 60% από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα φτάνοντας τα 5,4 ευρώ το κιλό, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλούνται οι «Financial Times».

Στην Ελλάδα που δεν έχει αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα ανομβρίας οι αυξήσεις στις τιμές του ελαιολάδου από τον Μάρτιο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023 υπολογίζονται σε 17,5%. Αυτό οφείλεται εν μέρει και στη σταθερά αυξημένη ζήτηση από το εξωτερικό, γεγονός που οδηγεί σε υψηλότερες τιμές για του Έλληνες παραγωγούς.

Διαβάστε την συνέχεια στο  in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages