Ευρωεκλογές 2024 (live update): Σε εξέλιξη η κρίσιμη ψηφοφορία για τις επόμενες γενιές - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ευρωεκλογές 2024 (live update): Σε εξέλιξη η κρίσιμη ψηφοφορία για τις επόμενες γενιές

Ευρωεκλογές 2024 (live update): Σε εξέλιξη η κρίσιμη ψηφοφορία για τις επόμενες γενιές

Share This

 


Η ώρα της Ευρώπης έφθασε…Οι κάλπες στα συνολικά 18.380 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα με την όλη διαδικασία να εξελίσσεται σε ολόκληρη τη χώρα έχοντας καλό ρυθμό προσέλευσης.

Η εκλογική διαδικασία είχε ξεκινήσει σε αρκετές χώρες της ΕΕ τις προηγούμενες ημέρες και ολοκληρώνεται σήμερα. Συνολικά αναμένεται να ψηφίσουν περίπου 370 εκατ. Ευρωπαίοι πολίτες για να εκλέξουν συνολικά 720 ευρωβουλευτές. Στην αναμέτρηση της Ελλάδας συμμετέχουν 31 κόμματα ενώ τις 21 έδρες που δικαιούται η χώρα μας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο διεκδικούν 1.168 υποψήφιοι.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να δημοσιεύσει την πρώτη εκτίμηση για τη σύνθεση του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε επίπεδο πολιτικών ομάδων στις 21:15 – 21:45 ώρα Ελλάδος, βάσει του προγραμματισμού που έχει ανακοινωθεί από τους υπεύθυνους παρακολούθησης των αποτελεσμάτων στην έδρα της Ευρωβουλής. Η ενημέρωση για τα αποτελέσματα ανά χώρα εδώ.

Νίκος Ανδρουλάκης: «Να σκεφθούμε ποιες δυνάμεις επέβαλαν λιτότητα -Σήμερα έχετε πολλούς λόγους να στηρίξετε ΠΑΣΟΚ να μας εμπιστευτείτε και δεν θα σας απογοητεύσουμε»

«Η πατρίδα μας έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ σήμερα να προκύψει σοβαρή αξιόπιστη αντιπολίτευση, απέναντι σε μια κυβέρνηση ασυδοσίας και αλαζονείας που περιφρονεί τα προβλήματα του λαού, την ακρίβεια, τη στεγαστική κρίση και την υγεία», τόνισε.

«Αλλά υπάρχει ακόμη ένας λόγος, οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί: Να σκεφθούμε ποιες δυνάμεις επέβαλαν λιτότητα. Την επέβαλε το κόμμα που εκπροσωπεί η Ν.Δ. Σήμερα έχετε πολλούς λόγους να στηρίξετε ΠΑΣΟΚ να μας εμπιστευτείτε και δεν θα σας απογοητεύσουμε», πρόσθεσε.

Ψήφισε στη Νέα Ιωνία ο Δημήτρης Κουτσούμπας: “Σήμερα πάμε να ψηλώσουμε το μπόι του ΚΚΕ”

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 11:00 στο 404ο εκλογικό τμήμα του δήμου Νέας Ιωνία, στο 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, Κηφισσού 2-4.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα δει τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών από τον Περισσό. «Σήμερα πάμε όλοι να ψηλώσουμε το μπόι του ΚΚΕ, στο μπόι των ονείρων μας» δήλωσε.

Πηγή: iefimerida.gr

Κ. Μητσοτάκης: Ψηφίζουμε για μια ισχυρή Ελλάδα σε μία ισχυρή Ευρώπη

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, στο 308ο εκλογικό τμήμα. Μεταξύ άλλων δήλωσε ψηφίζουμε για μια ισχυρή Ελλάδα σε μία ισχυρή Ευρώπη. Πρόσθεσε ότι η σημερινή μέρα είναι γιορτή της Δημοκρατίας ενώ επισήμανε ότι οι ευρωεκλογές έχουν τη δικιά τους ξεχωριστή σημασία κι ότι είναι σημαντικό να υπάρχει ισχυρή ελληνική φωνή.

Αλέξης Χαρίτσης: «Δεν πάει άλλο με την Ευρώπη της λιτότητας και του πολέμου…

Η Νέα Αριστερά είναι εδώ και από σήμερα θα είναι πιο ισχυρή»

Στην Καλαμάτα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

«Δεν πάει άλλο με την κυβέρνηση Μητσοτάκη», τόνισε  στις δηλώσεις του.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Λέμε και στην κάλπη αυτό που λέμε καθημερινά. Δεν πάει άλλο. Δεν πάει άλλο με την επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν πάει άλλο με την Ευρώπη της λιτότητας και του πολέμου. Δεν πάει άλλο με την Ακροδεξιά, η οποία θέλει να επιβάλει την ατζέντα της σε όλη την ήπειρο. Η Νέα Αριστερά είναι εδώ και από σήμερα θα είναι πιο ισχυρή».

πηγη in.gr

Ψηφισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας ψήφισε περίπου στις 10:30 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στ. Κασσελάκης: Σήμερα επιλέγουμε ποια Ευρώπη θέλουμε να έχουμε

Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ανέφερε ότι «Σήμερα είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας. Επιλέγουμε τι και ποια Ευρώπη θέλουμε να έχουμε. Έχει μεγάλη επιρροή η Ευρώπη στις ζωές μας και έτσι λοιπόν είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων. Άρα παροτρύνω όλους τους συμπολίτες μας να αφιερώσουν 30 λεπτά από την ημέρα τους ή και λιγότερο να έρθουν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους. Διότι δεν μπορούμε να αναθέτουμε τα προβλήματά μας σε άλλους. Πρέπει να τα αλλάζουμε μόνοι μας, με τη συμμετοχή σε αυτή τη δημοκρατική διαδικασία. Σε προσωπικό επίπεδο, είμαι συγκινημένος και ευγνώμων για τη μεγάλη εμπιστοσύνη και αγάπη που μου έχει δείξει ο κόσμος τους τελευταίους μήνες και ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες. Για ένα παιδί που έφυγε με τη γενιά της κρίσης και γυρνά στην πατρίδα του να προσφέρει, είναι ξεχωριστή αυτή η εμπειρία. Και αυτό το οποίο δεσμεύομαι είναι ότι την εμπιστοσύνη του κόσμου σήμερα δεν πρόκειται να την προδώσω ποτέ. Να είστε καλά».

Κ. Βελόπουλος: Πολύ σημαντική αναμέτρηση – Παλεύουν ο πόλος του πολέμου και της δυστυχίας και ο πόλος της ευημερίας των λαών

«Πρέπει όλοι να ασκήσουν τα δικαιώματά τους. Είναι πολύ σημαντική αυτή η εκλογική αναμέτρηση γιατί παλεύουν δύο πόλοι. Ο πόλος του πολέμου, της δυστυχίας και της πείνας που υπηρετούν τα τρία μεγάλα κόμματα και ο πόλος της ευημερίας των λαών που υπηρετούν οι υπόλοιποι», δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

«Αν θέλουν πόλεμο κάποιοι στην Ευρώπη δεν θα τον έχουν. Γι’ αυτό ο ευρωπαϊκός λαός πρέπει να απαντήσει σήμερα σθεναρά. Εμείς ζητάμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Αν μας εμπιστευτούν δε θα τους προδώσουμε ποτέ», δήλωσε κατά την αποχώρησή του από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος.

πηγη ΕΡΤ

Την πρώτη ενημέρωση για την εξέλιξη της όλης διαδικασίας των ευρωεκλογών μετά το άνοιγμα της κάλπης στις 7 το πρωί παρείχε ο αναπληρωτής υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, δίνοντας επίσης τα πρώτα στοιχεία για την επιστολική ψήφο.

Ψήφισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στο 1ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αμέσως μετά δήλωσε: «Σε όλο αυτό το διάστημα οι πολίτες μάς έδωσαν τεράστια δύναμη. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, ακόμα και τώρα, μας δίνετε δύναμη. Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες πάμε να κάνουμε αυτή τη δύναμη και την αγάπη, πάμε να την κάνουμε Ζωή και στην Ευρωβουλή.

Πάμε με χαμόγελο και αισιοδοξία να μετατρέψουμε την αγάπη σε δύναμη. Για δικαιοσύνη, ισότητα και ειρήνη».

Στην Κυψέλη ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας

Στις 9.30 το πρωί ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στα 27o & 30o Δημοτικά Σχολεία Αθηνών, επί της οδού Χιλιανδαρίου 2-4, στην Κυψέλη. Κατά την έξοδό του ο κ. Τσίπρας σχολίασε: «Άλλοι θα πρέπει να κάνουν δηλώσεις σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages