Αριστομένης Μεσσηνίας: Ζωντανό κύτταρο εξέλιξης των Κοντοβουνίων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αριστομένης Μεσσηνίας: Ζωντανό κύτταρο εξέλιξης των Κοντοβουνίων

Αριστομένης Μεσσηνίας: Ζωντανό κύτταρο εξέλιξης των Κοντοβουνίων

Share This

 


Ο Αριστομένης σήμερα κατορθώνει να παραμένει ένα ζωντανό κύτταρο στην ευρύτερη περιοχή των Κοντοβουνίων και από τους ελάχιστους ημιορεινούς προορισμούς που μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις ακόμη και των επισκεπτών-περιηγητών.

Σε κομβική θέση, αποτελεί εφαλτήριο για γνωστούς προορισμούς, αλλά και για πολλά χωριά που παραμένουν άγνωστα. Βρίσκεται πολύ κοντά στο Κεφαλόβρυσο με τις γνωστές πηγές, το Μαργέλι που έχει τεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού, την Πλατανόβρυση, αλλά και το Στρέφι με τη θρυλική γέφυρα  Ντεμπρίζ. Παράλληλα, βρίσκεται πολύ κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους. Μικρά γραφικά χωριά και σπουδαία τοπόσημα, όπως το σπήλαιο Κουφιέρου, είναι κοντά στον Αριστομένη.

Ο Αριστομένης είναι ένας προορισμός που, αν και απέχει αρκετά χιλιόμετρα από μεγάλα αστικά κέντρα της Μεσσηνίας, κατορθώνει να διατηρεί την αυτονομία και τη «γοητεία» του. Διάσπαρτα στο χωριό υπάρχουν καταστήματα και παραμένει ζωντανό, καθώς οι κάτοικοι και οι επισκέπτες καλύπτουν σε αυτά όλες τις ανάγκες τους.

Ο παλμός των παιδιών, που γύρω από την εκκλησία συνθέτουν ένα μελίσσι χαράς και ζωντάνιας σε καθημερινή βάση, είναι ό,τι πιο ελπιδοφόρο, αφού υπάρχουν σε λειτουργία τα σχολεία.

Τα καταστήματα, υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδίως, προσφέρονται για να φιλοξενήσουν μεγάλες ομάδες επισκεπτών και τουριστών, οπότε και καλύπτει μια σημαντική «απαίτηση» όσων επισκέπτονται τα Κοντοβούνια.

Ειδικό αφιέρωμα για τον Αριστομένη γίνεται σε ομάδες κοινωνικής δικτύωσης των Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Μεσσήνης και της σελίδας «Στην ομορφιά που χάνεται» (facebbok), με την επιμέλεια του Γιώργου Σταθόπουλου, του Γιάννης Λάσκαρη, του Άρη Μπαρκούρα και της Νίκης Γιαννακοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages